Пошук

ЯСКРАВА І НЕЗАБУТНЯ ПОСВЯТА

Хто ж такий студент? Всі ми використовуємо це слово для людей, які навчаються у вищих навчальних закладах. Але чи це просто людина, яка здобуває вищу освіту? Давайте звернемося до того, хто все знає, тобто до Інтернету. І що ж? Ось всім відоме пояснення: «Студент – це особа, що зарахована до вищого навчального закладу з метою здобуття певних освітнього та освітньо-кваліфікаційного рівнів». Як на мене, це дуже мало сказано, адже студент – це стан душі. Це ті, хто і вдень і вночі гризуть граніт науки,  хто за одну ніч встигає вивчити те, чого не знали цілий рік, хто провів свою юність у стінах нашої академії. Але щоб стати справжнім студентом, потрібно пройти і вогонь і воду, а головне – ритуал посвяти у студенти.

Посвята у студенти першокурсників нашої академії та коледжу була проведена у формі квесту, у якому були відображені всі радощі і труднощі студентського життя. По всій території нашої альма-матер було розташовано вісім станцій, кожна з яких мала свої завдання. Розкажу вам про кожну з них.

Розпочинався квест з розподілу на команди, координаторами яких виступили студенти Іван Томаєр, Микола Конашук, Максим Судак, Сергій Федорук, Денис Мисюк, Михайло Фурсик, Олег Степанець, Юрій Кравчук, Володимир Дрозда, Володимир Притула, Максим Худис, Сергій Ямпольський. Ці наставники не брали участі в етапах, а лише підбадьорювали учасників, підтримували командний дух, виявляли у студентів лідерські якості і, звичайно, допомагали орієнтуватися на новій для першокурсників території нашої академії.

Кожна група студентів вибрала власний колір для мітки й обрала по одному представнику, які розпочали змагання. «Стрибки у мішках»: для отримання карти місцевості із наміченими на ній локаціями станцій; «Лабіринт»: команда шикувалась у колону, всім учасникам зав’язувалися очі, крім останнього, який повинен був провести команду через заданий лабіринт, подаючи певні сигнали невербального характеру; «Кулі»: один з учасників розсипав з відра 40 куль, які розліталися в різні сторони, а всі інші учасники повинні були зібрати всі кулі, не переступаючи лінії-табу (4 кулі – 1 бал), головною проблемою цієї станції було те, що перший учасник не знав, що будуть робити інші, і розсипав їх як-небудь; «Путанка»: нитками було утворено 2 площини, через які потрібно було пройти, не торкнувшись ниток (1 учасник – 1 бал), тут спрацьовував командний дух, адже всі старалися підказати, як краще пройти перепону; «Нестримний м’яч»: учасники об’єднувалися в пари і мали перенести на певну відстань затиснутий між головами м’яч; «Вірш»: потрібно відтворити відомі вірші українських письменників, рядки яких було розрізано і складено вперемішку; «Водяний стрибунець»: змійка, яка утворювалась із наповненими стаканчиками з водою, мала перемістити по всій своїй довжині маленький м’ячик, а пересувати його потрібно було, дмухаючи на нього; «Влучний постріл»: за допомогою навчальної рушниці потрібно було влучити у сектор з цілями; «Гусениця»: учасники команди мають присісти, утворити колону і пройти задану відстань, тримаючись руками за того, хто йде попереду.

Дійство відбувалося під запальну музику та веселий сміх глядачів і вдалося «на ура»! Всім першокурсникам дуже сподобалося. Учасники та організатори залишилися задоволені. Ну і, звичайно ж, квест – це насамперед змагання, тому є й переможці: у перший день перемогли студенти академії: «Патріоти» отримали диплом і смачний подаруночок «За неординарне вирішення студентських проблем», «Кременецькі Бунтівники» проявили злагоджену командну роботу, за що й отримали солодкі призи, а переможцями цього дня були «Фанати сиру», тому й смакували тортиком. Переможцями другого дня стали студенти педагогічного коледжу. Швидко об’єднавшись у команду, першокурсники під назвою «Трудовики» змогли підтримати командний дух – і за це пригощалися солоденьким презентом. До них приєдналася команда «Гепарди», які проявили неординарність у грі. «Колобок і друзі» були найспритнішими цього дня, за що й отримали тортик.

Організаторами свята виступили студентський ректор Тетяна Ботвінко, перший студентський проректор Тетяна Кара, староста гуртожитку № 1 Марія Пасевич, староста гуртожитку № 2 Олег Степанець, голова Кременецького осередку Всеукраїнської ГО «Сокіл» Дмитро Мельничук, а також студенти нашої академії Марія Головко, Віта Сьомак, Софія Шилюк, Інна Левчук, Назар Прокопів, Наталія Войтович і Володимир Пастирський.

Висловлюємо вдячність ГО «Сокіл» та Студенському ректорату за яскраве представлення студентського дозвілля для першокурсників.

Якщо ж у тебе є цікава ідея щодо проведення заходів у нашій академії, ти хочеш всебічно розвиватися, знайти друзів та проявити лідерські якості, то приходь до Студентського ректорату і зроби свої студентські будні незабутніми!

 
Анонси
Галерея
Вид на історичний корпус академії
Вид на історичний корпус академіїВид на історичний корпус академії
На даний момент 951 гостей на сайті