Пошук

ДУШІ ЛЮДСЬКОЇ КАЗКА БЕЗСЛОВЕСНА…

Через простір і час музика несе миротворчу місію, служить благородній меті об’єднання  націй та народів. Саме тому вже 43 роки поспіль згідно з рішенням ЮНЕСКО 1 жовтня увічнене як Міжнародний день музики – свято музикантів і співаків, композиторів та викладачів музики, студентів музичних факультетів та учнів спеціальних навчальних закладів, для яких музика – це сенс життя та мова Бога.

Урочистий концерт з нагоди Дня музики, підготовлений студентським колективом педагогічного коледжу у залі Гуго Коллонтая, відкрив вальс Д. Шостаковича із Джазової сюїти №2, у супроводі якого закружляли у чарівному танці студенти 31-Мк групи.

Ведучі свята Валентина Назар та Віталій Бойко привітали зі святом своїх наставників – викладачів та концертмейстерів циклової комісії музичних дисциплін, завдяки самовідданій праці яких отримання знань та вмінь стає невід’ємною частиною життя кожного студента і народжується когорта молодих професіоналів. З  вітальним словом вдячності до присутніх звернулася голова циклової комісії музичних дисциплін  Олена Новик, яка вручила грамоти найактивнішим студентам-музикантам. Пісенним подарунком педагогам стала пісня Христини Соловій «Хто, як не ти?», яку презентував вокальний  дует у складі  Яни Кондратюк та Богдани Щербатюк.

Одою невмирущій музиці звучали інструментальні твори у виконанні Ярослава Намчука («Ноктюрн» В. Квасневського) та Діани Верещинської («Ноктюрн»  Ф. Шопена). Віддаючи данину шани, поваги і підтримки захисникам рідної Вітчизни,  з піснею «Біля тополі» Петра Солодухи на вірші Тараса Чубая до них звернувся студент другого курсу Сергій Доротюк.

Особливо трепетним це свято є для першокурсників, адже ще вчора вони сиділи за шкільними партами, а нині поповнили  творчу, дружну та веселу родину студентів музпеду. Патріотичною тематикою відкрила виступи першокурсників Діана Лабунець (Ніколо Петраш, Юрій Рибчинський «Моя Україна»). Їх продовжили  солістки Андріана Москалюк (українська народна пісня «Вербовая дощечка») та Дарина Сульжик (пісня з репертуару Міли Нітіч «То не любов»), бандуристка Настя Загребельська (С. Гулак-Артемовський «Український танок» з опери «Запорожець за Дунаєм»), гітарист Артур-Ярослав Зорич (В. Гомес «Романс») і баяністка Олена Козлова  (Д. Каміллері  «Долорес»).

На завершення свята своїх наймолодших колег привітали четвертокурсники педагогічного коледжу.

 
Анонси
Галерея
24
2424
На даний момент 604 гостей на сайті