Пошук

ДО ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

Науково-педагогічні працівники кафедри української філології та суспільних дисциплін нашої академії (завідувач – доцент Олег Василишин) провели зі студентами гуманітарного факультету патріотичну годину «Сила нескорених», присвячену борцям за волю України і з нагоди Дня захисника Вітчизни.

Перед присутніми виступили доктор історичних наук, професор Ірина Скакальська, кандидати історичних наук, доцент Олександр Соловей і доцент кафедри Галина Сеньківська, які дали характеристику різних етапів визвольних змагань українського народу за утвердження національної державності. Особлива увага була приділена сучасному періоду збереження та зміцнення української держави, її захисту на наших східних рубежах.

Важливою складовою патріотичної години став український документальний телевізійний фільм «Рейд. Сила нескорених», знятий Військовим телебаченням України у співпраці з кінокомпанією Film.ua. Стрічка розповідає про події кінця серпня – початку вересня 2014 року, коли українські десантники на Сході України за 24 дні здійснили 400-кілометровий бойовий марш у тилу терористичних організацій з метою ізоляції зони конфлікту та зупинення військового забезпечення терористів з боку Росії. Ідея фільму народилась у радника Міністра оборони України з питань комунікацій Олексія Макухіна після прочитання ним інтерв’ю американського військового експерта Філіпа Карбера, який заявив, що українські десантники здійснили найдовший рейд збройного формування у військовій історії світу. Після цього рейду були інші рейдові операції, що допомогли зупинити наступ ворога і змусили його сісти за стіл переговорів.


Фільм знімала та ж команда, котра створила телестрічку «Аеропорт», присвячену кіборгам. Обов’язки режисера «Рейду» виконували Олексій Макухін, режисер монтажу Андрій Трандін, автор сценарію Олексій Гончарук, продюсери Поліна Толмачова й Андрій Ризванюк. У фільмі – інтерв’ю 22 військових. Стрічка нікого не залишила байдужим і продемонструвала, що любов до Батьківщини має свій найвищий вияв у героїчному захисті її незалежності та свободи.

 
Анонси
Галерея
35
3535
На даний момент 510 гостей на сайті