Пошук
Головне меню

«СЛАВА УКРАЇНІ! – ГЕРОЯМ СЛАВА!»

Під таким девізом в залі імені Гуго Колонтая відбувся вечір, присвячений Дню захисника України для студентів педагогічного коледжу та КОГПА ім. Тараса Шевченка.

За формою це був поетично-драматичний концерт, в якому відображено три доби боротьби українського народу за свою незалежність. Ці віхи зв’язував Читець, який у поетичній формі уособлював добу козацтва, добу УПА та сучасних  бійців АТО.

У першій частині звучали поетичні рядки з поеми «Вставай, народе» невідомого автора, з вистави «Енеїда» І. Котляревського та пісні-думи «Чорна рілля» та «Єднаймося, браття» у виконанні  Віталія Бойка, Дарії Сульжик і Володимира Дзюми.

В основу другої частини покладені драматичні сценки із «Повстанського записника» М. Данилюка (псевдо Блакитний), у яких брали участь актори театру «Пілігрим»  Ірина Бевсюк, Іванна Свитка, Марія Мазовіта, Віталій Бойко, Назар Прокопів, Андрій Колісник, Олександр Ковень, Сергій Доротюк, а також вокальний ансамбль «Калина» (керівник Олена Новик) і бандуристка Марія Прокопчук- Шегера.

Третю добу розкривали поетичні рядки, написані в зоні АТО та пісні «Мить» С. Вакарчука, «Чорна квітка», пісня-балада «Біля тополі». Виконавці цієї частини – Віталій Бойко, Ірина Бевсюк, солісти-вокалісти Олексій Боднар, Дарія Сульжик і Сергій Доротюк.

Завершився вечір «Гімном України» у виконанні Володимира Дзюми.

Автор сценарію та постановник – Василь Скоропляс, режисери – Олександр Ковень, Олена Новик. Звукооператор – Олександр Ковень.

Сприяли у проведенні вечора проректор з виховної роботи академії Микола Сиротюк і заступник директора з навчально-виховної роботи педагогічного коледжу Лариса Рац.


 
Анонси
Галерея
49
4949
На даний момент 455 гостей на сайті