Пошук

МЕГУ – 25!

Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука (м.Рівне) відзначив свій перший чвертьстолітній ювілей. До урочистих заходів долучилися 14 вищих закладів освіти із 9 країн: Краківська академія імені А.Ф.Моджевського, Великопольська Вища соціально-економічна Школа в Срьодє Великопольській, Вища Школа Економіки та інновацій в Любліні, Університет Єврорегіональної Економіки ім. Альгіде де Гаспері та Університет соціально-природничих наук імені Вінцента Поля (Польща), Університет прикладних наук ім. Яноша Кодолані (Угорщина), Антверпенський університет (Бельгія), Католицький університет Валенсії ім. святого мученика Вінсента (Іспанія), Барановицький державний університет (Білорусь), Академія європейської освіти (Грузія), Університет ім. Томаса Бата (Чехія), Університет економіки в Братиславі (Словаччина), а також університет-ювіляр і 29 наукових та вищих освітніх установ України.

Центральною подією ювілейних урочистостей стала Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку вищої школи та економіки у ХХІ столітті», присвячена 25-річчю МЕГУ ім. академіка Степана Дем’янчука. Учасники святкового наукового форуму, що проходив  під девізом «25 років успіху!» у залі Рівненського академічного українського музично-драматичного театру, заслухали вітальні слова керівників області та міста, представників зарубіжних і вітчизняних закладів вищої освіти, організацій та установ і доповідь доктора педагогічних наук, академіка АН ВШ України, ректора МЕГУ, професора Анатолія Дем’янчука «Розвиток вітчизняної вищої школи у період трансформації соціально-економічних відносин після здобуття Україною незалежності».

Багатим змістовно і масштабним за кількісними показниками був секційний формат конференції: до програми 8 секцій увійшло 251 наукове дослідження – результат праці 317 науковців з різних країн. Секції працювали за такими тематичним напрямами: історико-правові дослідження, інформаційні системи і технології, психолого-педагогічні дослідження, актуальні проблеми сучасної філології та лінгводидактики, журналістика і розвиток соціальних комунікацій, природничо-географічні дослідження, розвиток фізичного виховання і спорту та проблеми здоров’я людини, актуальні проблеми розвитку сучасної економіки.

Програму секції «Розвиток фізичного виховання і спорту та проблеми здоров’я людини» склали 42 тематичні наукові доповіді, представлені 51 автором: науково-педагогічними працівниками Львівського ДУ фізичної культури ім. Івана Боберського, Східноєвропейського НУ ім. Лесі Українки, НУ фізичного виховання і спорту України, Рівненського ДГУ, Херсонського ДУ, Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова, Тернопільського НПУ ім. Володимира Гнатюка, університету-ювіляра, а також педагогічного коледжу нашої академії. Науковців нашого навчального закладу представляла заслужений працівник освіти України, голова циклової комісії  фізичного виховання Катерина Єрусалимець, яка запропонувала учасникам секційного засідання тему «Виховання духовності та гуманних якостей у майбутніх учителів фізичної культури», підготовлену спільно з її колегами Іриною Олійник і Тетяною Кірковою. Інформаційно-практичну основу дослідження наших науковців склали конкретні матеріали з організації фізичного виховання та спортивно-масових заходів у місцевих закладах освіти, насамперед у педагогічному коледжі. Вони виходили з того факту, що учитель фізичної культури, на відміну від інших педагогів, займається фізичним вихованням постійно, через організацію фізкультурно-спортивної діяльності школярів у позаурочний час, забезпечуючи керівництво спортивним колективом, організацію виховного і навчально-тренувального процесу. В роботі продемонстровано високий потенціал занять фізичною культурою і спортом у духовному становленні молодої людини, зокрема у формуванні здорового способу життя, утвердженні принципів гуманного ставлення до суспільного оточення, засвоєнні моральних норм, взаємоповаги і взаємодопомоги, толерантності у поєднанні із принциповим відношенням до негативних проявів морально-етичного і соціально-правового характеру.

Особливо корисною складовою ювілейних урочистостей було спілкування представників різних наукових інституцій і вищих закладів освіти, що проходило у дружньому і творчому форматі та мало повноцінне фахове наповнення.

 
Анонси
Галерея
3
33
На даний момент 467 гостей на сайті