Пошук

В ЦЕНТРІ УВАГИ – ОЗДОРОВЛЕННЯ МОЛОДІ

Педагогічний коледж Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка вже вкотре став базою засідання методичного об’єднання викладачів фізичного виховання вищих закладів освіти І – ІІ рівнів акредитації Тернопільської області. Більше 40 фахівців – викладачів фізичного виховання та спеціальних дисциплін спортивного типу – вирішували комплекс наукових і навчально-методичних питань, спрямованих на вдосконалення навчальної та спортивно-масової роботи в закладах освіти з метою оздоровлення студентської молоді у ВЗО та учнів – у загальноосвітніх навчальних закладах.

Основна робота членів методоб’єднання проходила у форматі науково-практичного семінару «Організація та форми проведення занять у спеціальних медичних групах з використанням традиційних і нетрадиційних методів оздоровлення», підготовленого викладачами циклової комісії фізичного виховання педагогічного коледжу у співпраці з фахівцями інших вищих закладів освіти. Модератором семінару виступила один із його організаторів, заслужений працівник освіти України, голова циклової комісії Катерина Єрусалимець. До учасників зібрання з вітальними словами звернулися заступник директора педагогічного коледжу з навчально-виховної роботи Лариса Рац, голова обласного методичного об’єднання Зеновій Лаба і заступник начальника Тернопільського обласного відділення Комітету фізичного виховання і спорту МОН України Володимир Шкабарницький.

Теоретичну частину науково-практичного семінару склали доповіді викладача медичної та соціальної реабілітації Кременецького медичного училища ім. Арсена Річинського Олесі Борак «Розподіл дітей за станом здоров’я для занять у спеціальних медичних групах», викладача-методиста нашого педагогічного коледжу Ірини Олійник «Загальні основи фізичної реабілітації» та викладача кафедри здоров’я людини і фізичної терапії, завідувача лабораторії нетрадиційних методів оздоровлення та масажу Рівненського МЕГУ ім. академіка Степана Дем’янчука Петра Велінця «Нетрадиційні методи оздоровлення».

До практичної частини семінару увійшли показові виступи студентів спеціальної медичної групи педколеджу «Аеробіка-фітнесбол як засіб оздоровлення» (керівник – викладач фізичного виховання Тетяна Кіркова) і студентів Рівненського МЕГУ ім. академіка Степана Дем’янчука ««Школа козацьких єдиноборств» як реабілітаційна практика» (керівник Петро Велінець).

Активними учасниками теоретичної і практичної частин семінару-практикуму та обговорення теоретико-методичних питань були Оксана Андрух і Світлана Крушельницька (Теребовлянське вище училище культури), Мирослава Залюбовська і Галина Біда (Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола), Ігор Літвін та Ігор Кутрик (Чортківський державний медичний коледж), Валентина Чумак і Галина Ростинська (Бучацький аграрний коледж), Василь Зуб і Олеся Борак (Кременецьке медичне училище ім. Арсена Річинського), Алла Чумакевич і Анна Леськів-Бодарчук (Кременецький лісотехнічний коледж), Микола Косюк та Ірина Гамайко (Бережанський агротехнічний коледж), Оксана Федоришин і Валентина Яковлєва (Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Олександра Барвінського), Тарас Когут (Технічний коледж ТНТУ ім. Івана Пулюя), Ольга Лисиканич (Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі) та інші фахівці – представники ВЗО області та вчителі загальноосвітніх шкіл Кременеччини Оксана Шевчук, Людмила Ратинська, Олександр Шевчук, Ярослав Тарковський.

Члени циклової комісії викладачів фізичного виховання педагогічного коледжу підготували для своїх колег з освітніх закладів області відповідні методичні рекомендації та комплект фахових інформаційних і навчально-методичних матеріалів, в тому числі «Щоденник самоконтролю» для роботи зі студентами спеціальних медичних груп, де запропонували систему фіксації показників фізичного розвитку і фізичної підготовки, реєстрації динаміки фізичних суб’єктивних та об’єктивних даних цієї категорії студентської молоді. До комплекту також увійшов навчально-методичний посібник «Фізичне виховання у спеціальних медичних групах», який містить необхідні фахові теоретичні матеріали, комплекси реабілітаційних вправ при різних захворюваннях, дихальні та загальнорозвиваючі вправи та вправи на розслаблення. В методичному змісті посібника – вказівки щодо організації спеціальних медичних занять, загальна характеристика найбільш поширених захворювань студентської молоді й опис комплексу фізичних вправ при таких захворюваннях з конкретними методичними порадами щодо їх виконання. Завершується посібник списком основної та додаткової літератури, необхідної викладачу ВЗО і вчителеві ЗОШ для підготовки занять у спеціальних медичних групах зі студентами та школярами, фізичний стан яких вимагає особливої уваги. Рецензувала навчально-методичний посібник декан факультету здоров’я, фізичної культури і спорту МЕГУ ім.  академіка Степана Дем’янчука, професор Лідія Завацька.

Учасники засідання Обласного методичного об’єднання ознайомились із навчально-матеріальною, зокрема з фізкультурно-спортивною, базою академії та коледжу, відвідали Музей історії навчального закладу, Виставкову залу та бібліотеку академії, здійснили екскурсію визначними місцями Кременця. Від їх імені голова обласного методоб’єднання Зеновій Лаба і заступник начальника обласного відділення Комітету фізичного виховання і спорту МОН України Володимир Шкабарницький висловили вдячність ректорату академії, дирекції педагогічного коледжу за високий рівень організаційних заходів із забезпечення ефективної роботи засідання методичного об’єднання викладачів фізичного виховання вищих закладів освіти 1 – ІІ рівнів акредитації Тернопільської області.

 
Анонси
Галерея
Спортивний зал
Спортивний залСпортивний зал
На даний момент 466 гостей на сайті