Пошук

ПО-НАУКОВОМУ, КРАСИВО, ЦІКАВО І КОРИСНО

Ось уже вдруге ГО «Кременецька екологічна ліга» спільно з Кременецькою міською радою провели Наукові еко-пікніки, які вкотре об’єднали навчальні і наукові установи м. Кременець та Кременецького району з метою популяризації еко-стилю життя та формування екологічної свідомості молоді. Приємно, що цьогорічний захід порадував великою кількістю учасників та хорошою погодою. 
Відвідувачі еко-пікніків мали можливість дослідити продукти харчування на вміст нітратів та крохмалю, розглянути світ під мікроскопом, дізнатися про екологічні складові здорового способу життя, вчилися живцювати, щеплювати та розмножувати рослини, робили спроби малювати рослинними соками, випалювати картинки із дерева, виготовляти для своїх рідних екологічну іграшку − ляльку-мотанку і глиняного свищика, ь плести вироби із соломи, фарбувати на еко-торбинках, доторкнулися до карвінгу (мистецтва вирізання з овочів і фруктів) та ознайомилися з особливостями сортування побутових відходів і еколого-економічними інноваціями ведення лісового та сільського господарства.

Серед учасників заходу були представники Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка та педагогічного коледжу, Кременецького лісотехнічного коледжу, Кременецького медичного училища імені Арсена Річинського, ДНЗ «Почаївське вище професійне училище», Волинського ліцею імені Нестора Літописця, Кременецького ботанічного саду, НПП «Кременецькі гори, «Еко-арт майстерні», Кременецького районного центру дитячої творчості, Студії творчих ідей Лілії Фурсик та ряд активістів.

Вітання учасникам від імені міського голови передав його перший заступник Микола Матвіюк. Він також вручив подарунки колективу «Еко-майстерні», де працює молодь з інвалідністю та виготовляє вироби з екологічних матеріалів.

Не по-осінньому тепла жовтневому погода сприяла і чудовому настрою гостей, і всьому, що відбувалося в парку. Крім того, що кременчани уже бачили на еко-пікніках, цьогоріч були й новинки: студенти Кременецького медичного училища ім. Арсена Річинського пропонували всім охочим безкоштовно виміряти основні показники здоров’я та порівняти їх із нормою; з допомогою митців КОГПА та педагогічного коледжу кожен міг виготовити власні сувеніри або придбати їх за досить символічну плату, а для тих, хто ще не має осіннього фото, Лілія Фурсик спеціально облаштувала яскраву фотозону.

Кафедру біології, екології та методики їх викладання представляла кандидат сільськогосподарських наук Олена Тригуба та студенти спеціальності «Біологія», котрі проводили визначення вмісту нітратів у фруктах і овочах та вчили, як переконатися в якості молочних продуктів та уберегтися від підробки. Студенти спеціальності «Екологія» знайомили кременчан із особливостями сортування побутових відходів та можливостями  отримання економічної вигоди від реалізації вторинної сировини. Кафедру теорії та методики трудового навчання і технологій  представляли кандидат педагогічних наук Марія Олексюк і її колега Сергій Томашівський, які проводили майстер-клас по виготовленню екологічної іграшки − ляльки-мотанки (подорожниця) і глиняного свищика. Студенти спеціальності «Образотворче мистецтво» Мар’яна Шевчук, Мар’яна Водоніс, Аліна та Іванюк зі своїм педагогом-наставником Юлією Янчук представили кавові роботи з відтворенням ретро-куточків Кременця, декоративні композиції з яєчної шкарлупи і роботи на природничу тематику.

Голова ГО «Кременецька екологічна ліга» Оксана Тимошенко вручила листи-подяки всім, хто долучився до участі в Наукових еко-пікніках. Зокрема, організатори заходу відмітили вагомий внесок колективу нашого навчального закладу у розвиток та популяризацію екологічної освіти на Кременеччині.


 
Анонси
Галерея
10
1010
На даний момент 501 гостей на сайті