Пошук

ХАЙ БУДЕ СВІТЛОЮ ПАМ’ЯТЬ…

Боляче писати про когось, змінюючи форму теперішнього часу на минулий. Однак, на превеликий жаль, ми змушені це робити, бо невблаганний час вносить свої, доволі сумні корективи у розмірений плин нашого життя. Час від часу нас залишають люди, змиритись із відсутністю яких дуже важко і складно: уява вимальовує лише живі образи, цікаві факти, яскраві спогади – і від того біль лише загострюється…

Ще в суботу Володимир Мазурок був разом з колегами учасником Всеукраїнських наукових читань з нагоди 100-річчя Української гімназії ім. Івана Стешенка в Кременці, на відкритті меморіальної дошки й урочистому концерті. Як завжди, жартував, навіть, здавалося, був особливо сентиментальним і романтичним…

І ніщо не віщувало біди. Однак наступний день виявився важким – …і останнім. Людина пішла, залишивши тисячі зойків розпачу в телефонному режимі, безліч чужих нарікань на несправедливість долі, материнське серце, розкраяне невимовною втратою. А ще – гіркі й до болю щирі сльози колег, студентів, друзів, знайомих. Адже лише в нашій академії серед його підопічних на факультеті було більше 90 науковців: 8 докторів наук і професорів, 36 доцентів і кандидатів наук, 30 чоловік – на шляху до наукової мети. Більш як для двох тисяч випускників факультету він назавжди залишився улюбленим деканом.

У кожного з нас оживають неповторні хвилини спілкування з цією неординарною особистістю, бо практично всі у різні періоди життя були дотичним до його багатогранної діяльності. Та ніхто з нас не в силах змінити те, що написано і вирішено у Великій Книзі Життя. Хай буде земля йому пухом, а душа легко долає шлях до Небес, осяяний щирою любов’ю, світлою пам’яттю і найкращими спогадами. Цінуймо нинішній день…

---------------------------------------------------------------------------------------------

Народився Володимир Григорович Мазурок 19 лютого 1959 року в с. Старий Тараж на Кременеччині. Після місцевої восьмирічної школи закінчив відділення «Трудове навчання» Кременецького педагогічного училища й уже з 1978 року працював вчителем трудового навчання і креслення Решнівської восьмирічки Збаразького району.

По завершенні армійської служби був вихователем групи подовженого дня Лопушненської середньої школи, поступив до Луцького педагогічного інституту ім. Лесі Українки, звідки й почав свою довгу педагогічну діяльність як викладач історії Кременецького педучилища, згодом – педагогічного коледжу, гуманітарно-педагогічного інституту ім. Тараса Шевченка й однойменної академії.

Навчаючись в аспірантурі Волинського державного університету ім. Лесі Українки, посилено працював над дисертаційним дослідженням на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук на тему «Формування системи понять еколого-економічного змісту в процесі професійної підготовки студентів технічного коледжу», яке успішно захистив у 2007 році у Житомирському державному університеті імені Івана Франка. Коло наукових інтересів – еколого-економічна проблематика в економічній теорії, за результатами дослідження якої здійснив ряд наукових публікацій.

Поступово й упевнено піднімався як викладач, старший викладач, доцент кафедри, доцент. Очолював відділення «Іноземна філологія» педколеджу, деканати  факультету іноземних мов та гуманітарного факультетів нашого навчального закладу.

У рамках вирішення комплексної наукової проблеми кафедри «Місце і роль Волині та Галичини в соціально-економічних, політичних і культурних процесах України» працював над науково-теоретичними питаннями «Штрихи до економічного портрета сучасної Кременеччини», «Сучасна Кременеччина: економічний і соціально-політичний портрет», «Соціально-економічна і політична характеристика Кременецького району на сучасному етапі». Конкретний інформаційний та аналітичний матеріал згаданого тематичного напряму використовувався в роботі науково-методичного семінару «Інноваційні форми і методи вивчення філософських і соціально-економічних дисциплін у контексті вимог Болонського процесу», в якому працював над методичною проблемою «Особливості методики застосування (використання) статистичних матеріалів регіонального характеру на заняттях з соціально-економічних дисциплін», а також розробив навчально-методичні рекомендації до факультативного курсу «Раціональне природокористування».

Відповідно до тематики і напрямів наукових пошуків брав участь у багатьох наукових конференціях.

Був депутатом Кременецької районної ради (1998–2006), головою комітету профспілки ВНЗ (1987–2004).

Нагороджений Грамотами МОН України, почесними знаками «Василь Сухомлинський», «Відмінник освіти України».

 
Анонси
Галерея
foto 6
foto 6foto 6
На даний момент 791 гостей на сайті