Пошук

ПЕРЕМАГАЮТЬ ЗНАННЯ, ПРАЦЯ, ТВОРЧІСТЬ

На базі педагогічного факультету академії відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання. Матеріально-технічна, інформаційно-методична і навчально-дидактична бази та науково-кадровий потенціал підготовки вчителів трудового навчання і технологій в нашому навчальному закладі дозволили повноцінно організувати теоретичний і практичний тури олімпіади для учнів 8 – 11 класів загальноосвітніх шкіл міста. До Оргкомітету, очолюваного завідувачем методичного кабінету відділу освіти Кременецької міської ради Л.С.Якимович, увійшли доктор педагогічних наук, завідувач кафедри теорії і методики трудового навчання та технологій академії М.С.Курач, науково-педагогічні працівники цієї кафедри – кандидат педагогічних наук, доцент С.Б.Шабага і старший викладач О.П.Ємець, а також методисти відділу освіти міськради С.А.Міщук і В.В.Мороз. Серед членів журі олімпіади – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики трудового навчання та технологій М.П.Олексюк і голова циклової комісії трудового навчання, технологій та образотворчого мистецтва коледжу В.В.Писаренок.

Теоретичний тур олімпіади включав вирішення тестових завдань за матеріалами навчальної програми з трудового навчання (технологій) і підготовку пояснювальної записки до творчого проекту запропонованого виробу. На цей тур виділялося 60 хвилин робочого часу, і він давав учаснику максимум 40 балів. Основна увага була акцентована на практичному турі – на виконанні комплексної роботи за створеним графічним зображенням виробу відповідно до запропонованих матеріалів. Час на виконання такого завдання – 180 хвилин, максимальна кількість балів – 80. Для проведення практичного туру олімпіади були підготовлені всі необхідні матеріали й інструменти. Теоретичний і практичний конкурси проводились диференційовано для обслуговуючих і технічних видів праці.

У номінації «Обслуговуюча праця» серед восьмикласників перемогла Діана Боярчук (ЗОШ № 4, вчитель Т.О.Фількевич), яка набрала 104 бали. На 2 бали відстала від переможця Аліна Струмінська (ЗОШ № 3, вчитель Р.В.Назарчук). Серед учнів 9 класів сильнішою виявилась Катерина Бойчук (ЗОШ № 1 ім. Галини Гордасевич, вчитель Л.В.Лобан) – 106 балів; на другому місці – однокласниці Богдана Кощук і Юлія Фількевич (ЗОШ № 4, вчитель Т.О.Фількевич) – відповідно 104 і 100 балів; на третьому – Ірина Жук (ЗОШ № 3, вчитель Р.В.Назарчук) – 84 бали. Десятикласниця Анастасія Бойчук (ЗОШ № 1 ім. Галини Гордасевич, вчитель В.Є.Назарчук) із 89 балами обійшла своїх подруг, Наталію Ковальчук із ЗОШ № 4 (вчитель Т.О.Фількевич) та Олену Гладун із ЗОШ № 5 (вчитель І.О.Кундеус), які набрали відповідно 80 і 74 бали. Завтрашні випускниці ЗОШ № 3  Оксана Мінчук та Олена Мацюк (вчитель Р.В.Назарчук), отримавши 94 і 87 балів, принесли своїй школі перше і друге місця, а третє дісталося Тетяні Дембіцькій (ЗОШ № 1 ім. Галини Гордасевич, вчитель В.Є.Назарчук), у її скарбничці – 84 бали.

Напруженим було суперництво юних технологів у номінації «Технічна праця». Серед наймолодших перше місце виборов Юрій Літвінчук (ЗОШ № 1 ім. Галини Гордасевич, вчитель В.Є.Назарчук) – 89 балів, а його однокласник Серафим Вознюк був другим із 86 балами. Третє місце поділили між собою Максим Сафіян (ЗОШ № 5, вчитель І.О.Кундеус) і Назарій Сільвеструк (ЗОШ № 3, вчитель В.В.Ковальчук) – відповідно по 79 і 77 балів. У дев’ятикласників пальма першості дісталася Валентинові Нестеруку (ЗОШ № 4, вчитель А.К.Каленік) – 97 балів; другим був Віктор Петрук (ЗОШ № 5, вчитель І.О.Кундеус) – 90 балів, а третім – Ян Дроздов (ЗОШ № 1 ім. Галини Гордасевич, вчитель В.Є.Назарчук) – 88 балів. Учні 10-х і 11-х класів виступали в одній групі, де переміг представник ЗОШ № 5 Олег Терновий (вчитель І.О.Кундеус), який недобрав лише 1 бала до сотні. Григорій Гапонюк (вчитель В.Є. Назарчук) приніс ЗОШ № 1 ім. Галини Гордасевич 97 балів і друге місце, на третій позиції – Володимир Крутевич (ЗОШ № 4, вчитель А.К.Каленік) і Назар Вербицький (ЗОШ № 5, вчитель І.О.Кундеус), в яких по 93 і 90 балів відповідно.

За неофіційним заліком, «найтехнологічнішою» школою виявилася ЗОШ № 1 ім. Галини Гордасевич, на рахунку якої – 7 призових місць: 3 перших, 2 других і 2 третіх; на другій позиції – ЗОШ № 4, в якої 6 призерів: 2 перших місця, 3 других і 1 третє; на третій – ЗОШ № 3 з 5 призерами: 1 перше місце, 2 других і 2 третіх; досягнення ЗОШ № 5 – 1 перше, 1 друге і 3 третіх місця.

Серед учителів лідирує педагог ЗОШ № 1 ім. Галини Гордасевич В.Є.Назарчук із 6 призерами (по 2 золотих, срібних і бронзових). Другий результат виборов учитель ЗОШ № 3 Р.В.Назарчук  з 5 переможцями (1 золото, 2 срібла і 2 бронзи). На третьому місці, також із 5 призерами – вчитель-наставник ЗОШ № 5 І.О.Кундеус (1 перше, 1 друге і 3 третіх місця).

В загальному підсумку, перемогли всі: учні почали набувати досвіду здорового творчого суперництва в інтелектуальному та рукотворному вимірах, учителі отримали об’єктивну фахову оцінку результатів своїх педагогічних зусиль, а науково-педагогічні працівники академії та коледжу розширили і зміцнили професійні зв’язки із закладами загальної середньої освіти.

 
Анонси
Галерея
50
5050
На даний момент 675 гостей на сайті