Пошук

ЄВРОПА – НАШ ВЕЛИКИЙ СПІЛЬНИЙ ДІМ

Ще далеко не кожен із нас мав нагоду побувати за кордоном нашої Вітчизни, помилуватися краєвидами й архітектурою населених пунктів інших країн, ближче ознайомитись з культурою наших близьких і дальших сусідів. Тому студенти нашого педагогічного коледжу на чолі з викладачем Віталієм Цеголком вирішили організувати і провести тематичну віртуальну мандрівку окремими європейськими країнами.

Присутніх привітали ведучі Андріана Москалюк і Микола Білецький та запросили студентів 11-Мк групи до «Пісні солов’їної» (музика Руслана Квінти на слова Віталія Куровського).

Поетичну композицію доповнив діалог між Христиною Ямнич у ролі Українки та Людмилою Пацулою, яка представляла Європу, прийняла з рук Українки хліб-сіль, а з уст другокурсників Ірини Кондратюк і Сергія Доротюка – пісню «Два кольори» Олександра Білаша і Дмитра Павличка англійською мовою.

Гімн Європейського Союзу «Ода Радості» Людвіга ван Бетховена відкрив символічні двері до Європи. Отож, починаємо мандрівку. Європейський Союз – це сім'я демократичних країн, що спільно працюють задля миру і процвітання. Це міжнародна організація, створення якої було запропоноване Міністром закордонних справ Франції Робером Шуманом 9 травня І950 року. Ця дата – день народження ЄС – відзначається щорічно як День Європи, що також святкується і в Україні.

Війна між країнами ЄС є немислимою завдяки єдності, якої вони досягли за останні 60 років.  28 комісарів, по одному з кожної країни ЄС, працюють над конкретними завданнями: зовнішні відносини, енергетика, торгівля, культура та національні надбання. Кожен народ із 28 країн ЄС унікальний по-своєму, своїми традиціями, звичаями, мовою, кухнею, а не тільки географією, кліматом та релігією.

Щоб рухатись уперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. А це означає вивчати їхні звичаї і традиції, їхню національну культуру, етнос. Тому продовженням нашого заходу стало «відкриття» студентами окремих великих європейських країн: Німеччини (11-ТОк), Франції (11-Дк),  Великої Британії (12-Дк) та Італії (11-Мк). До кожної країни вони підготували тематичні плакати й історичні довідки. Їх доповнювали музичні номери у виконанні першокурсників-музикантів Олени Козлової (вальс Юбера Жиро «Під небом Парижа») та вокального дуету Лідії Кузьмич і Софії Коваль у супроводі гітариста Артура Зорича (пісня з репертуару Тото Кутуньо). Кожна розповідь мала свої цікавинки, що стосувалися тієї чи іншої європейської країни, та головне, що приваблює в них, – це демократія, свобода, дружба, єдність, партнерство. Тому дівчина-Європа запросила українців швидше увійти до складу ЄС, щоб разом творити його мирну історію.

Фіналом заходу стала пісня Каті Бужинської «Моя Україна» у виконанні Дарини Сульжик.

 
Анонси
Галерея
37
3737
На даний момент 681 гостей на сайті