Пошук

ПРЕЗЕНТАЦІЯ «СЛОВОГРАЮ»

Бібліотека Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка спільно з кафедрою української філології та суспільних дисциплін підготували і провели презентацію навчально-методичного посібника «Абетковий словограй: тавтограми, монофони (Українська абетка з текстів, де всі слова на одну літеру)». Видання побачило світ за загальною редакцією автора ідеї, доктора педагогічних наук, професора Ганни Онкович і за впорядкування педагога з Дніпропетровщини Наталії Мавдрик. Редагували книгу доктор філософських наук, завідувач кафедри журналістики НПУ ім. М.П.Драгоманова, професор В.О.Жадько і доктор педагогічних наук, директор Миколаївського інституту післядипломної педагогічної освіти В.І.Шуляр. Водночас увазі присутніх було представлено «Інформаційний збірник для директора школи та завідувача дитячого садка» № 5 за 2018 рік з темою номера «Абетковий словограй», де вміщені такі твори посібника, котрі можуть бути використаними у навчально-виховному процесі загальноосвітньої школи чи закладу дошкільної освіти. Цей випуск «Збірника» став можливим завдяки сприяння головного редактора видавництва Валентини Бойко. У презентованій книзі – поетичні та прозові твори 33 авторів з усіх регіонів України, серед яких – літературний редактор газети «Замок» нашої академії Ніна Багнюк, перу якої належить 33 твори, поміщених у «Словограї».

Презентація навчально-методичного посібника й Інформаційного збірника проходила в читальному залі бібліотеки академії з участю науково-педагогічних працівників академії та коледжу і студентів філологічних спеціальностей. Модерували презентаційний дискурс завідувач бібліотеки Юлія Стрелецька, яка відкрила захід і дала загальну характеристику колективного твору оригінального формату і різнотематичного змісту та наш автор Ніна Багнюк, у виступах якої зроблено аналіз посібника і збірника, розкрито особливості підготовки цього видання та написання подібних творів.

Другокурсниці спеціальності «Українська мова і література» Юлія Зайка й Оксана Шаплай та їх колеги з третього курсу цієї ж спеціальності Богдана Свідова та Вікторія Герасим прочитали підбірку творів з «Абеткового словограю», з якими працював кандидат філологічних наук Роман Дубровський.

Слово про видання сказали ветеран педагогічної праці нашого навчального закладу, автор багатьох книг із проблем дошкільної освіти Ольга Яловська, доктор психологічних наук Наталія Савелюк, головний редактор газети «Замок» Анатолій Багнюк, автор двох поетичних збірок, магістрант академії Павло Старух, завідувач кафедри української філології та суспільних дисциплін, доцент Олег Василишин і завідувач циклової комісії фізичного виховання педагогічного коледжу, заслужений працівник освіти України Катерина Єрусалимець.

 
Анонси
Галерея
30
3030
На даний момент 680 гостей на сайті