Пошук

ДЕЩО ПРО КІБЕРБУЛІНГ

Серед основних ризиків інформаційного простору важливо відмітити таке явище, як кібербулінг, тобто сучасна форма агресії, яка набула поширення з появою мобільних телефонів та інтернету. Будь-які її форми мають на меті дошкулити, нашкодити чи принизити людину дистанційно, без фізичного насильства. «Зброєю» булера стають соціальні мережі, форуми, чати, мобільні телефони тощо. І ця форма цькування набирає все більших обертів. Часто діти не розуміють, як можуть захиститися від кібербулінгу. Більш того, батьки самі часто не розуміють, як себе поводити і яким чином захистити дитину.

Про причини агресії в дітей, різновиди і прояви кібербулінгу та проблеми боротьби з цим негативним явищем говорили наші випускники, а нині студентки Тернопільського НПУ ім. Володимира Гнатюка Тетяна Трачук та Оксана Гуралечко, які провели для студентів і викладачів нашої академії інформаційно-просвітницький захід з елементами тренінгу. На зустрічі були присутні майбутні соціальні педагоги і психологи та їхні наставники.

Наші гості досить активно працювали зі студентами, які відповідали на запитання, створювали проблемні ситуації та знаходили шляхи їх вирішення. Учасники заходу дійшли до спільного висновку, що кібербулінг – явище системне й комплексне, тому, крім лікарів, психіатрів, психологів (які займаються зазвичай уже з тими, хто піддався цькуванню та знущанням з боку своїх однолітків і однокласників), до вивчення й профілактики цього явища, безперечно, повинні долучатись учителі, соціальні педагоги та шкільні психологи.

 
Анонси
Галерея
galery 30
galery 30galery 30
На даний момент 414 гостей на сайті