Пошук

МАЙСТЕР – ЗАВЖДИ МАЙСТЕР

Для людини, закоханої у свою справу, тим більше, людини талановитої, немає справ незначних: для неї всі справи, пов’язані з творчою фаховою діяльністю, надважливі. Заслужений майстер народної творчості України, доцент кафедри методики викладання мистецьких дисциплін нашої академії Тетяна Балбус з високим творчим піднесенням та рівновеликим задоволенням організовує виставки творчих робіт студентів і персональні виставки своїх художніх полотен, бере участь у всеукраїнських і міжнародних мистецьких вернісажах і конкурсах, наукових конференціях і методичних семінарах, виступає співорганізатором художніх пленерів зрілих майстрів пензля і юних початківців, які тільки пробують свої сили в царині образотворчого мистецтва.

Нещодавно наша художниця стала учасницею ІІ Всеукраїнського конкурсу ручної графіки, який проходив у рамках Міжнародного проекту “Рейтинг”. Творче суперництво майже трьох десятків митців з різних регіонів України проходило за оригінальною рейтинговою системою, запозиченою у давньогрецьких конкурсів скульптури й адаптованою до сучасних умов: самі учасники оцінювали роботи своїх колег за 12-бальною системою, зводили рейтинги в єдиний рейтинговий лист і так визначали переможців. Перше місце посіла київська художниця Олена Котова з роботою “Маленький принц”. На другому – також кияни: Анастасія Реп’янська (робота “Вірджінія Вулф”) і Максим Сафтенко (“Реінкарнація життя”). Третіми стали львів’янка Наталія-Софія Кулявець (“Анкерман”) і Михайло Заворотній із Києва (“Медічі. Велич і відданість”). Серед лауреатів конкурсу – доцент кафедри Тетяна Балбус: її робота “Розквітла орхідея” організаторами названа “особливим сюрпризом конкурсу” та отримала спеціальну відзнаку від одного з київських брендів. Тим самим наша художниця підтвердила високий творчий рейтинг Кременця та академії на художній мапі України поряд з Києвом, Львовом, Харковом, Одесою та іншими велетами української мистецької індустрії.

У той же час у Києві пройшов круглий стіл з розгляду та обговорення кращих зразків традиційного народного мистецтва, організований Національною спілкою художників України та Міністерством культури України. Метою зустрічі мистецтвознавців і митців стало виявлення характерних тенденцій розвитку традиційного народного мистецтва України. Обговорювалися питання щодо удосконалення, сприяння розвитку і популяризації творчості народних майстрів, використання у декоративному живописі сучасних технік і технологій, а також художньо-мистецьких прийомів. Учасницею творчої розмови фахівців і митців була Тетяна Балбус.

У рамках роботи круглого столу відбулося засідання Комітету з присудження премії імені Катерини Білокур за визначні твори традиційного народного мистецтва. Серед відібраних Комітетом 14 претендентів на здобуття цієї премії – Тетяна Балбус із роботами “Гуцулівна” із серії “Українські берегині” та “Гуцульщина” із серії “Райські сади України”. Конкуренцію нашій майстрині-художниці склали митці із Вінниччини, Житомирщини, Львівщини, Закарпаття, Харківщини, Хмельниччини, Києва та краяни-тернополяни. Кращі роботи претендентів увійшли до мистецького альбому, виданого організаторами конкурсу.

 
Анонси
Галерея
33
3333
На даний момент 701 гостей на сайті