Пошук

ТРИВІУМ ТАНДЕМУ НАУКОВЦІВ

Стабільність – запорука успіху в усіх справах, особливо в науковій діяльності, а ще більше у тій її сфері, яка стосується оприлюднення результатів науково-дослідницької творчості. В останньому особливо важливим фактором виступає надійність та якість співпраці авторів наукової продукції та її видавців. Не помилимося, якщо скажемо, що взірцем плідної, багаторічної і стабільної співпраці авторів може бути тандем науковців у складі доктора педагогічних наук, проректора з наукової роботи нашої академії, професора Валентини Бенери та кандидата педагогічних наук, доцента кафедри педагогіки і психології (дошкільної та корекційної) імені професора Т.І.Поніманської Рівненського державного гуманітарного університету Наталії Маліновської, яка розпочинала свій шлях у педагогічну науку викладачем нашої альма-матер.

Творча співдружність науковців має давні корені, а їх співпраця з київським видавництвом “Слово” розпочалася 10 років тому: наприкінці 2009 року вони здали до друку навчально-методичний посібник “Теорія та методика розвитку рідної мови для дітей” за кредитно-модульною системою організації навчального процесу для студентів педагогічних закладів вищої освіти.

Книгу рецензували доктор педагогічних наук, професор Ганна Онкович (Інститут вищої освіти АПН України), кандидати педагогічних наук, доценти Валентина Борова (Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука) і Тетяна Фасолько (Кременецька гуманітарно-педагогічна академія ім.Тараса Шевченка). Вихід посібника у світ виявився вдалим і корисним, бо вже у 2014 р. виникла практична потреба у його перевиданні, а цьогоріч перевидання здійснене втретє. В цьому – яскраве свідчення творчого успіху науковців, обумовленого теоретичною глибиною висвітлення проблематики, ефективним предметно-методичним структуруванням змістового матеріалу посібника та інноваційним підходом до формування навчальних тем і формулювання їх текстового поля.

 
Анонси
Галерея
День української писемності
День української писемностіДень української писемності
На даний момент 496 гостей на сайті