Пошук

КОНКРЕТНИЙ ОРІЄНТИР

Наша академія гостинно приймала чергову делегацію потенційних абітурієнтів – студентів випускних курсів Кременецького лісотехнічного коледжу. Екскурсія була організована заступником директора з виховної роботи лісоколеджу Андрієм Стрижаком і завідувачами відділень Любов’ю Росіцькою («Деревообробка») та Василем Лісовиком («Лісове і садово-паркове господарства).

Зустріч почалася розмовою із представниками приймальної комісії академії, доктором педагогічних наук, завідувачем кафедри теорії і методики трудового навчання та технологій Миколою Курачем і деканом факультету фізичного виховання та біології, кандидатом наук з фізичного виховання і спорту Олександром Бережанським. З майбутніми абітурієнтами також зустрілися науково-педагогічні працівники академії, кандидати педагогічних наук Степан Шабага та Олександр Омельчук, кандидати біологічних наук Неля Цицюра та Людмила Головатюк і кандидат сільськогосподарських наук Олена Тригуба.

Знайомство з навчально-матеріальною базою провів старший викладач Олександр Ємець. Гості оглянули оранжерею, спортивні споруди, навчальні майстерні механічної обробки металу, механічної обробки дерева, ручної обробки дерева, ручної обробки металу, художньої обробки дерева, художньої обробки глини, художньої обробки лози, художньої обробки металу, навчальну кузню та кабінет технічної творчості, де викладач Дмитро Клак продемонстрував цікаві розробки з галузі технічного моделювання на платформі Arduino.

Необхідно зазначити, що профорієнтаційну роботу зі студентами лісоколеджу  започатковано ще в 2017 році: кандидат педагогічних наук, доцент кафедри Віталій Цісарук організував і вже другий рік поспіль проводить із ними заняття гуртка «Художнє різьблення по деревині». Понад 20 студентів відділень деревообробки та лісового і садово-паркового господарства лісоколеджу випробовують свої вміння та навички з рельєфного та скульптурного різьблення в академії, виготовляючи вироби декоративно-ужиткового призначення. До речі, набір скульптур для «Різдвяної шопки» лісотехнічного коледжу  виготовлено саме гуртківцями під керівництвом Віталія Цісарука.

В рамках екскурсії було організовано зустріч науково-педагогічних працівників кафедри теорії і методики трудового навчання та технологій з представниками Кременецького лісотехнічного коледжу на якій обговорили перспективи розвитку деревообробної галузі та особливості підготовки педагогів професійного навчання.

Спільно з викладачами, керівниками студентської делегації гостей Ельханом Керімовим і Наталією Кушнірук члени приймальної комісії академії провели профорієнтаційну бесіду й анкетування, результати якого показали, що близько 20 гостей-випускників виявили бажання продовжити навчання за освітнім рівнем «бакалавр» у нашому навчальному закладі.

 
Анонси
Галерея
foto 11
foto 11foto 11
На даний момент 626 гостей на сайті