Пошук

СКРИПКОВА СПОВІДЬ

Продовжуються дружні контакти педагогічного коледжу нашої академії з мистецькими колективами закладів вищої освіти України. На початку травня Концертний зал Гуго Коллонтая привітно приймав лауреатів і дипломантів конкурсів виконавського мистецтва, студентів-скрипалів Рівненського музичного училища Рівненського державного гуманітарного університету, першокурсницю Олександру Басараб і четвертокурсниць Ірину Волощук та Дарину Рогозу, разом з їх викладачем-наставником Ларисою Єрусалимець і концертмейстером Марією Соколовською.


До програми концерту, підготовленого нашими гостями, увійшли інструментальні твори українських і зарубіжних композиторів. Наймолодша учасниця Олександра Басараб виконала І частину Концерту № 9 Ш.Беріо й «Українську рапсодію» І.Левицького. Дарина Рогоза запропонувала Партиту № 2 Й.С.Баха, І частину «Алеманда і Куранта» Концерту № 2 А.В’єтана і «Капріччіо-вальс» Г.Венявського, а її колега Ірина Волощук презентувала «Лур і Гавот» Партити № 2 Й.С.Баха, І частину Концерту № 3 К.Сен-Санса та «Рондіно» А.В’єтана.

Кожна скрипка у дівочих руках вела свою неповторну розмову: то злітала розбурханим почуттям, то ніжно шепотіла щось потаємне, то схлипувала з відчаю, то дарувала світлу радість і надію… І жоден із глядачів не лишався осторонь цього музичного дива, цієї щирої сповіді тендітного і водночас надзвичайно потужного інструмента, що оживає з любові і майстерності талановитих виконавців, благословенних мудрими і вимогливими наставниками.

Від імені присутніх і зі щирою вдячністю за чудове мистецьке свято до гостей звернулася голова циклової комісії групових керівників педагогічного коледжу Валентина Мацкова, а представники нашого студентства подарували учасникам концерту квіти і солодкі презенти.

 
Анонси
Галерея
9
99
На даний момент 496 гостей на сайті