Пошук

ЗУСТРІЧ З ВИДАТНИМ НАУКОВЦЕМ

Науково-педагогічні працівники і студенти нашої академії у невимушеному науковому форматі «круглого столу» зустрілися з видатним українським ученим, членом-кореспондентом НАПН України, заслуженим працівником освіти України, головним науковим співробітником Лабораторії соціальної психології особистості Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, доктором психологічних наук, професором Тетяною  Титаренко.

Наша гостя – засновник потужної науково-психологічної школи, знаної далеко за межами України; автор і співавтор близько 500 наукових праць, серед яких – монографії «Життєвий світ особистості: у межах і за межами буденності», «Психологія життєтворення особистості в сучасному світі», «Психологічне здоров’я особистості: засоби самодопомоги в умовах тривалої травматизації», а також навчальні підручники й посібники «Основи практичної психології», «Сучасна психологія особистості», «Життєві кризи: технології консультування» та ін.

Модераторами «круглого столу» виступили доценти кафедри педагогіки та психології, кандидат психологічних наук Марія Боднар – наукова учениця поважної гості, та Наталія Савелюк, докторську дисертацію котрої опонувала Тетяна Михайлівна. На зустрічі були присутні керівники структурних підрозділів академії, науково-педагогічні працівники кафедри, представники міських управлінських структур, студенти спеціальностей «Психологія» та «Дошкільна освіта», «Соціальна педагогіка» зі спеціалізацією «Практична психологія».

Тетяна Михайлівна цікаво розповіла учасникам заходу про свій життєвий і творчий шлях. Надалі запитаннями студентської молоді була піднята низка актуальних проблем: психологічних складових особистісного щастя, чинників професійного вибору молодої людини і самореалізації в обраній професії, життєвих криз та емоційного вигорання, зокрема, у сім’ї, а також провідних векторів розвитку і новітніх концепцій сучасної психологічної науки. На завершення зустрічі поважна гостя подарувала спільноті академії низку своїх актуальних наукових видань.

 
Анонси
Галерея
16
1616
На даний момент 811 гостей на сайті