Пошук

ЗРІЛЕ СЛОВО СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКИ

Щорічна Студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми сьогодення очима молоді» проходила під знаком Дня науки в Україні. На пленарне засідання молодіжного наукового форуму прибули представники всіх факультетів і спеціальностей академії. Їх вітали доктор педагогічних наук, проректор з наукової роботи, професор Валентина Бенера, кандидат філологічних наук, голова Ради молодих науковців академії Роман Дубровський, голова Студентського наукового товариства, студентка гуманітарно-технологічного факультету Анастасія Пачковська, а також доктор історичних наук, професор кафедри української філології та суспільних дисциплін Ірина Скакальська, котра вручила для бібліотеки академії примірники книги почаївського краєзнавця, дослідниці історичної минувшини нашого регіону Ріти Квач «Світочі Почаєва».

За популяризацію науки серед студентської молоді та з нагоди Дня науки в Україні ректорат академії оголосив подяки Студентському науковому товариству, його голові Анастасії Пачковській, членам товариства, студентам факультету соціально-педагогічної освіти і мистецтв Ангеліні Вершлер, Лілії Молявчик, Юлії Гринюк, Ольці Дутчак; природничо-технологічного факультету – Владиславу Додю, Ірині Жолоб, Анастасії Лепузі; факультету фізичного виховання та біології – Мирославі Токарській; студенту педагогічного коледжу Вадимові Мельничуку. За активну участь у студентській науковій діяльності нагороджені грамотами майбутні вчителі іноземних мов Катерина Гомон, Оксана Грогуль, Аліна Демчук, Яна Моніч, завтрашні українські філологи Ірина Жолоб і Ольга Мовшук, історик Богдана Молінська, магістрант спеціальності «Технологічна освіта» Антоніна Тригуба, студенти факультету соціально-педагогічної освіти та мистецтв Софія Баран, Ольга Витовщик, Яна Захарчук, Ольга Рицька, Софія Шилюк, магістранти Тетяна Фількевич і Вадим Шматковський та представники факультету фізичного виховання і біології, студенти Марія Безека, Соломія Кравець, Назар Придатко і магістранти Катерина Драгончук, Олена Ніфак.

Виконання програми пленарного засідання розпочалось виступом магістранта спеціальності «Дошкільна освіта» Катерини  Кожарко, яка під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента Тетяни Фасолько підготувала тему «Використання інноваційних педагогічних технологій у роботі з дітьми дошкільного віку».  Четвертокурсниця-музикознавець Марія Булка презентувала дослідження «Поліхудожній розвиток майбутніх учителів музичного мистецтва у позааудиторній діяльності» (науковий керівник – кандидат педагогічних наук Ліна Ільчук). Студент спеціальності «Історія» Назар Багнюк оприлюднив актуальну (з огляду на 200-річний ювілей Волинського ліцею в Кременці) наукову розвідку «Учні Волинського ліцею 1819 – 1833 рр.: портрет зблизька». Його науковими пошуками керувала доктор історичних наук Ірина Скакальська. «Публіцистика Уласа Самчука» стала темою виступу майбутнього вчителя української мови та літератури Анастасії Михайлюк, яка працювала під науковим керівництвом кандидата філологічних наук, доцента Ірини Комінярської. Завершила пленарну роботу четвертокурсниця спеціальності «Англійська філологія» Емма Омельчук науково-методичним повідомленням педагогічного спрямування «Формування компенсаторної компетентності в учнів старших класів у процесі навчання іншомовному говорінню» (науковий керівник – кандидат педагогічних наук Інна Клак).

Основний масив наукової проблематики, запропонованої для обговорення на конференції, було винесено на засідання тематичних студій. Юні науковці, котрі працювали в першій студії, зробили акцент на «Педагогічні проблеми розвитку освіти». Обов’язки модераторів цієї студії виконували майбутній вчитель англійської мови Ольга Габрик і завтрашній соціальний педагог Аліна Савчук. Роботою другої студії керували другокурсниця спеціальності «Початкова освіта» Яна Захарчук і студентка четвертого курсу спеціальності «Дошкільна та початкова освіта» Людмила Мороз. Їх колеги характеризували «Психолого-педагогічні аспекти дошкільної та початкової освіти». Третя студія спрямувалася на питання соціальної педагогіки: її учасники висвітлювали «Актуальні проблеми становлення майбутніх соціальних працівників» (модератори – третьокурсники спеціальності «Соціальна педагогіка» Ольга Витовщик і Ольга Рицька). «Основні аспекти професійної підготовки фахівців» зацікавили учасників четвертої студії, до якої увійшли магістранти спеціальності «Технологічна освіта» і роботу якої модерували Уляна Козицька і Світлана Ящук. П’яту студію склали студенти спеціальності «Українська мова і література», які зосередились на темі «Творчість Уласа Самчука і Бориса Харчука: художній літопис ХХ століття». Функції модераторів виконували третьокурсниця Богдана Свідова і магістрант Юрій Чумакевич. Гуманітарна проблематика домінувала і на засіданні шостої студії, де розглядалися «Філософські та літературознавчі проблеми у контексті культури і глобалізації». Тут модерували третьокурсниця спеціальності «Українська мова і література» Ірина Жолоб та її однокурсниця зі спеціальності «Дошкільна і початкова освіта» Лілія Молявчик. Група студентів спеціальності «Українська мова і література» аналізували тему «Сучасна українська лінгвістика: стан і проблеми» (модератори – четвертокурсниця Ірина Бевсюк і студентка другого курсу Христина Новосельська). Магістранти спеціальності «Англійська мова і література» розглядали «Сучасні тенденції у дослідженні іншомовного дискурсу та лінгводидактиики». Для цього вони об’єдналися в окрему, восьму студію, роботою якої керували їх колеги Юлія Ковгар та Ірина Ульчак. Над традиційною тематикою «Медико-біологічні та соціальні проблеми здоров’я» працювали студенти і магістранти спеціальностей «Фізична культура» і «Біологія та здоров’я людини». Засідання дев’ятої секції вели студентка четвертого курсу Мар’яна Козачук і магістрант Андрій Міріука. Тема «Історія і розвиток музичного та образотворчого мистецтва» об’єднала в десяту секцію студентів і магістрантів спеціальностей «Музичне мистецтво» й «Образотворче мистецтво» (модератори – магістранти Ніна Божик і Лілія Михалюк).

Матеріали Студентської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми сьогодення очима молоді» увійшли до чергового збірника студентських наукових праць.

 
Анонси
Галерея
inst15
inst15inst15
На даний момент 646 гостей на сайті