Пошук

СОЛОВ’ЇНИЙ КОНКУРС У РІВНОМУ

В Інституті мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету стартував І Відкритий регіональний конкурс вокалістів ім. Ярослава Кульчинського, учасників якого привітала його директор, голова асоціації сольного співу Рівненського відділення НВМС, доцент кафедри пісенно-хорової практики та постановки голосу РДГУ, заслужений працівник культури України Галина Швидків.

В Оргкомітеті конкурсу – його директор Галина Швидків, виконавчий директор Алла Бондарчук і артистичний директор Ігор Григорчук.

До складу професійного журі увійшли народний артист України, завідувач кафедри історії, теорії мистецтв та виконавства Східноєвропейського НУ ім.Лесі Українки, професор Василь Чепелюк (голова); солісти Рівненської обласної філармонії, лауреати міжнародних і всеукраїнських конкурсів, заслужені артистів України Ірина Криворученко (Рівненське музичне училище РДГУ), Леонід Репета і Микола Швидків (доцент кафедри мистецьких дисциплін та методик їх викладання нашої академії), а також заступник директора з навчально-виховної роботи Дубенського коледжу культури і мистецтв РДГУ Ірина Хватаєва.

У конкурсі, що проходив у чотирьох номінаціях, змагались і студенти нашого навчального закладу. Номінація  «Академічний вокал» принесла І місце Ілоні Данилюк («Соловейко» М.Кропивницького; «Pasione» Н.Ваненте і Є.Тальяферри; викладач – Неллі Галішевська; концертмейстер Любава Головінська) і ІІІ місце – Юлії Гусарук («Куплети Аделі» з опери «Летюча миша» І.Штрауса; «Айстри» М.Лисенка і О.Олеся; викладач – Алла Афанасенко; концертмейстер – Валерія Сазанська).

Перше місце у номінації «Народний вокал» виборола Олена Пазюк з українськими народними піснями «Вербовая дощечка» і «Закувала зозуленька». Успіхів у «Естрадному вокалі» досягли Дарія Сульжик  («Дерево» з репертуару гурту «Один в каное»; «Ой у полі грушечка» з репертуару Вів’єн Морт; викладач – Олена Новик) і Ганна Воляніцька із творами «Тече вода» Дмитра Яремчука та «Чорне і біле» Василини Зозулі (викладач Алла Афанасенко). Вони стали третіми, а їх колега Олексій Боднар («Поле троянд» з репертуару гурту «Біла вежа»; «Зелені очі» з репертуару «Океану Ельзи»; викладач Ольга Пуцик) піднявся на другу позицію. Спеціальним «Дипломом симпатій» члени журі нагородили нашу Ольгу Горецьку за пісні «Мир над Україною» з репертуару Н.Валевської і «Свята» з репертуару гурту «Казка».

І ще одне І місце конкурсу підкорив художній народний вокальний ансамбль «Калина» («Як я люблю тебе» І. Поклада і Д.Луценка; «Чудова дівчина» В.Косенка-Київського та І.Кунтеня) у супроводі концертмейстера Валерії Сазанської та під керуванням Олени Новик як конкурсант номінації «Малі вокальні форми».

Переможці конкурсу отримали нагороди і стали учасниками святкового Гала-концерту.

 
Анонси
Галерея
11
1111
На даний момент 605 гостей на сайті