Пошук

ЦЕ ПУЛЬС БОРНІ ТВОЄЇ, УКРАЇНО

Студенти 41-Ток групи нашого педагогічного коледжу зі своїм груповим керівником Сергієм Томашівським підготували і провели виховну годину на тему «Нехай святиться у віках в борні здобута незалежність!». Вели програму Катерина Шульгачик і Вадим Мельничук.

Цей захід було присвячено материнському образу України, рідній многостраждальній землі, представникам славетного лицарського роду, гідним нащадкам великих прадідів, у чиїх жилах пульсує гаряча кров і дух героїчних запорожців. Історичні розповіді оживляли події, пов’язані з козаками, січовими стрільцями, трагедією Крут, повстанцями УПА, з фашистськими концтаборами, радянськими в’язницями та засланнями, зі спустошливим голодомором, війнами минулого століття і з тим, що відбувається протягом останніх років на землях нашої Вітчизни, що пов’язане із жахіттями Майдану та Сходу України і безліччю неоправданих жертв нашого народу, яких було вшановано хвилиною мовчання.

Розповіді ведучих доповнювалися поезіями у виконанні Назара Єгомостєва, Сергія Наконечного і Назара Січкуна, а також тематичними музичними відеороликами «Де Україна?», «Заспіваймо пісню за Україну» О.Пономарьова, «Не стидайся, то твоя земля…» Кузьми Скрябіна, «Не твоя війна» С.Вакарчука.

Та особливо гостро сприймалися молоддю слова наставника Сергія Томашівського про війну, яку йому довелося пройти  і відчути всіма фібрами власної душі, про бої, кожен з яких міг бути, а для багатьох і став останнім, про нечасті хвилини затишшя, коли кожен міг зайнятися справою до душі: хто читав, хто малював, а він виготовляв свої глиняні свищики, які допомагали втриматись, вистояти з думкою про рідних, дружину, синочка –  і залишитися людиною, щоб жити далі і боротися за незалежність своєї Вітчизни.

Присутні подякували воїну за мужність, силу духу і подарували йому квіти.

 
Анонси
Галерея
42
4242
На даний момент 655 гостей на сайті