Пошук
Головне меню

ТРАДИЦІЯ, ЩО ЗАВЖДИ НОВА

Є радісний сум і є особливі святкування, наділені значною долею світлого мінору. У першу чергу до них належать урочистості з нагоди завершення навчання та вручення дипломів про освіту. Радісно і святково, бо ще одна генерація молодих людей успішно подолала важливий етап свого життєвого поступу – етап професійного визначення, а душевний сум від того, що в них завершилися неповторні студентські роки, від педагогів відійшло чергове покоління студентства.

Цьогоріч їх було 573 – випускники 10-ти спеціальностей денної і заочної форм навчання академії та коледжу. Стаціонар академії залишили 215 випускників, а заочне відділення – 213. Диплом бакалавра отримали 69 фахівців дошкільної освіти та 20 соціальних педагогів, 44 вчителі технологій і 73 – фізичної культури, 31 музикознавець і 31 фахівець образотворчого мистецтва, 42 вчителі біології та 64 філологи (35 – англійської, 19 – німецької, 10 – української мов і літератур). Дипломи з відзнакою отримали 16 випускників академії. Молодшими спеціалістами стали 145 випускників коледжу, з яких 20 завершили навчання на «відмінно». Вирішувати дилему «продовжувати навчання – працювати за фахом» будуть 64 «дошкільники», 16 «технологів», 34 вчителі фізичного виховання, 18 – музичного і 13 – образотворчого мистецтва.

Церемонія вручення дипломів випускникам 2019 року розпочалася  урочистою ходою вчорашніх студентів на майдані перед пам’ятником Тарасу Шевченку біля центрального корпусу академії. Винуватців святкового дійства вітали ректор академії, професор Афанасій Ломакович, проректори, професор Валентина Бенера, доценти Марія Боднар і Микола Сиротюк, директор педагогічного коледжу Оксана Камінська, викладачі академії та коледжу, батьки, друзі, гості свята. Урочисту ходу очолювали декани факультетів доценти Микола Курач, Людмила Врочинська, Олександр Бережанський і заступник директора коледжу з навчально-виховної роботи Лариса Рац.

Звучали фанфари, «Гімн академії». Внесення Державного Прапора України відбулося під виконання пісні «Прапор України». Після того, як над майданом пролунав «Гімн України» і ведучі Ірина Бевсюк та Віталій Бойко оголосили урочистості відкритими, до слова було запрошено ректора академії, професора Афанасія Ломаковича. Під мелодію пісні «Шлях до Тараса» відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Цьогорічний випускник, молодий вчитель музичного мистецтва Володимир Поцілуйко, у подарунок присутнім виконав пісню «Старі фотографії», а випускниця цієї ж спеціальності Алла Козаченко, спільно зі своїми колегами-студентами – хореографічну композицію за мелодією прощального випускного вальсу. Від імені випускників зі своїми поетичними роздумами до присутніх звернулася праправнучка видатного українського композитора-кременчанина Михайла Вериківського Тетяна Вериківська.

Наказ про видачу дипломів випускникам 2019 року оголосила проректор з навчальної роботи, доцент Марія Боднар. Дипломи з відзнакою вручив ректор академії, всі інші – декани факультетів і директор коледжу.

Церемонія вручення дипломів завершилася офіційним винесенням Державного Прапора України, виконанням Державного Гімну України та словами ведучих « І ніде не забувайте, що ви були учнями Кременця».

Так закінчилися чергові традиційні урочистості з нагоди завершення навчання. Традиційні, але які завжди будуть новими. Бо завжди проходитимуть для нових поколінь випускників. І ніколи і ні для кого не повторяться двічі.

 
Анонси
Галерея
37
3737
На даний момент 460 гостей на сайті