Пошук
Головне меню

ДЛЯ ДУШІ І ДЛЯ РІДНОГО МІСТА

Малюнки дітей відрізняються від робіт дорослих митців своєю безпосередньою спонтанністю виконання і є втіленням чистих дитячий мрій, фантазій і відчуттів. Саме тому  ось уже вчетверте у Кременці відбувається щорічний дитячий пленер «Я малюю історію свого міста», який стає гарною традицією місцевого мистецького життя.

Більше двох десятків дітей віком від 4 до 17 років продовжували малювати об’єкти історичної та культурної спадщини Кременця, взаємно збагачувалися спілкуванням, раділи власному успіху та зростали в мистецькому плані. Є вже трійка учасників, котрі беруть участь у кожному пленері. Це Давид і Дарина Ігліни та Володя Крутевич.

Започаткувала пленер  громадська організація «Кременецька екологічна ліга», постійними волонтерами і співучасниками є працівники кафедри мистецьких дисциплін Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка і зокрема кандидат біологічних наук, доцент Ольга Дух із кафедри біології, екології та методики їх викладання. А цього року до них долучився і колектив НПП «Кременецькі гори».

Творча атмосфера, святковий настрій, щирість і дитяча любов були втілені у роботах юних художників.

Зі слів ініціатора заходу, голови ГО «Кременецька екологічна ліга» Оксани Тимошенко, цьогорічні роботи учасників пленеру стануть чудовою прикрасою кишенькових календариків на 2020 рік, згодом знову потраплять на різноманітні українські та міжнародні туристичні виставки, а такі мистецькі заходи сприятимуть знайомству гостей нашого міста з баченням Кременця через дитячу творчість.

 
Анонси
Галерея
17
1717
На даний момент 670 гостей на сайті