Пошук

АНТИЧНА ГРА на СУЧАСНОМУ СТАДІОНІ

Як уже відомо, бочче належить до родини ігор із м'ячем, що мають спільні витоки в античних іграх, поширених на території Римської імперії.
Уже не вперше на стадіоні нашого ЗВО відбулися змагання з бочче на «Кубок Ректора» з участю викладачів і студентів Кременецької  гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка.

Про античність гравцям, мабуть-таки, нагадувала Замкова гора Бона, на яку при виконанні спроб невимушено вдивлялися суперники поєдинків.

Після тривалої боротьби володарем Кубка Ректора став асистент кафедри спортивних ігор і туризму  Олександр Ястремський. У фіналі він одержав перемогу над володарем минулорічного Кубка, науковцем кафедри педагогіки та психології, професором Олександром Безносюком, який знову виступав і в ролі головного судді змагань. Третє місце посіли володар Кубка Ректора-2017, представник кафедри теорії і методики трудового навчання  ітехнологій, доцент Іван Білосевич і магістрант другого курсу Вадим Шматковський. Переможець виборов першість в контрі за вихід в фінал у володаря Кубка-2017 останнім кидком, а в фіналі аналогічно переміг володаря Кубка-2018. Рівень гравців за два роки значно виріс, і часто перемогу у фреймі вирішували міліметри.

Продовжила змагання з бочче традиційна матчева зустріч між збірними командами викладачів і студентів, сформованих за результатами КУБКА РЕКТОРА. З невеликою перевагою перемогу здобули викладачі. Кращими гравцями названо представників так несправедливо названої «слабкої статі» Галину Кедрич із команди педагогів та студентку Віту Грисюк.

 
Анонси
Галерея
32
3232
На даний момент 663 гостей на сайті