Пошук

АНТИЧНА ГРА на СУЧАСНОМУ СТАДІОНІ

Як уже відомо, бочче належить до родини ігор із м'ячем, що мають спільні витоки в античних іграх, поширених на території Римської імперії.
Уже не вперше на стадіоні нашого ЗВО відбулися змагання з бочче на «Кубок Ректора» з участю викладачів і студентів Кременецької  гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка.

Про античність гравцям, мабуть-таки, нагадувала Замкова гора Бона, на яку при виконанні спроб невимушено вдивлялися суперники поєдинків.

Після тривалої боротьби володарем Кубка Ректора став асистент кафедри спортивних ігор і туризму  Олександр Ястремський. У фіналі він одержав перемогу над володарем минулорічного Кубка, науковцем кафедри педагогіки та психології, професором Олександром Безносюком, який знову виступав і в ролі головного судді змагань. Третє місце посіли володар Кубка Ректора-2017, представник кафедри теорії і методики трудового навчання  ітехнологій, доцент Іван Білосевич і магістрант другого курсу Вадим Шматковський. Переможець виборов першість в контрі за вихід в фінал у володаря Кубка-2017 останнім кидком, а в фіналі аналогічно переміг володаря Кубка-2018. Рівень гравців за два роки значно виріс, і часто перемогу у фреймі вирішували міліметри.

Продовжила змагання з бочче традиційна матчева зустріч між збірними командами викладачів і студентів, сформованих за результатами КУБКА РЕКТОРА. З невеликою перевагою перемогу здобули викладачі. Кращими гравцями названо представників так несправедливо названої «слабкої статі» Галину Кедрич із команди педагогів та студентку Віту Грисюк.

 
Анонси
Галерея
2
22
На даний момент 537 гостей на сайті