Пошук

«ЕRASMUS+» ЗГУРТОВУЄ МОЛОДЬ

У рамках Міжнародного проекту по обміну студентською молоддю «Еразмус +» у мальовничому туристичному польському містечку Мурзасіхлє вчетверте відбулась зустріч польської, української та литовської молоді, що поставила собі за мету показати власні мистецькі здібності, повчитись у своїх колег, а головне – відпочити і подружитися.

Делегацію України представив танцювальний колектив з м. Кременця зі своїми наставниками – членом Національної хореографічної спілки України, керівником   народного ансамблю танцю «Горлиця» Кременецької гуманітарно-педагогічної академії Андрієм Медецьким і концертмейстером Тетяною Медецькою, котра одночасно була вихованцям і мамою, і психологом, і лікарем.

До складу нашої молодіжної команди увійшли 18 учасників, серед яких –  студенти з «Горлиці» Юлія Якимчук, Яна Гаврилюк, Ірина Киричук, Віктор Бондар, Олексій Боднар, Оксана Куришко, Юлія Сімора та група школярів із ЗОШ м.Кременця. Польщу презентував хореографічний ансамбль м. Ґраєва, а литовську – танцювальна група «Перла».

Наставники молоді підготували і провели для молоді інших країн танцювальні майстер-класи: Андрій Медецький –  «Поліський народний танець», польський хореограф, один з організаторів даного проекту Ян Орловський – польський народний танець «Мазурка», а керівник литовсьської «Перли» Герман Комаровский – «Литовський народний танець».

В м.Закопаному, серед Польських Татр, де постійно проходять змагання світового рівня зі стрибків із трампліна, майже шість десятків різновікової молоді трьох дружніх країн брали участь у цікавому соціальному опитуванні про важливість і доцільність користування соцмережами. Вони були поділені на групи, в кожній з яких були українці, поляки і литовці. Там також знімали відеоролики про свою роботу.

До речі, учасники проекту зупинились у чудовому готелі «Збуйнєк». Для них було організоване чотирьохразове чудове харчування. Особливо смачними були національні страви – біґос (тушкована капуста з м’ясом і ковбасками) та зупка ґуляшова з грибами і галушками.

Яскраво запам’яталася практично екстремальна екскурсія в гори за новим маршрутом, що проходив на висоті 2,5 км над рівнем моря,  купання в термальних водах рекреаційного комплексу, спільні дискотеки, де лунали українські та польські народні та естрадні пісні та горіли вогнища. Зокрема, Віктор Бондар, Олексій Боднар грали на гітарах і виконували пісні, які відразу підхоплювали їхні друзі, смакуючи канапками. Все раптом ставало таким близьким і рідним. Зникали будь-які кордони між чистими юними серцями...

І ще одна несподівана для учасників подія приємно вразила і захопила їх:  цього року наймолодший представник творчої молоді – польсько-українська внучка керівників нашої делегації Аня – відсвяткувала у поїздці своїх 6 років, у зв’язку з чим гостинні поляки приготували іменинниці великий і смачнющий торт, пригостили ним всіх учасників і дружно заспівали маленькій винуватці події «100 лят!».

… І знову мить  прощання затягнулась надовго: діти, котрі спочатку лише з настороженою цікавістю вивчали один одного, тепер обіймалися, щиро плакали і зовсім не хотіли розлучатися. Хай би світ дорослих повчився у них справжньої дружби,  глибокої поваги і мирного взаєморозуміння та співіснування…

 
Анонси
Галерея
43
4343
На даний момент 751 гостей на сайті