Пошук

ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ ЗОШ

Науково-педагогічні працівники кафедри теорії і методики трудового навчання та технологій (завідувач –) провела навчально-методичний семінар «Актуальні проблеми трудового навчання та технологій у загальноосвітніх навчальних закладах», куди були запрошені педагоги – фахівці профілю із Кременецького і сусідніх районів нашої області.

Реалізацію програми семінару розпочала завідувач кафедри, кандидат технічних наук, доцент Надія Бабій тематичною доповіддю «Використання змішаного навчання при викладанні інформатики у загальноосвітніх навчальних закладах». Доктор педагогічних наук, професор кафедри Микола Курач, використовуючи конкретний місцевий матеріал, розкрив важливий аспект проблематики семінару – «Підготовка вчителів трудового навчання і технологій у Кременці: історія, сучасність, перспективи». Доцент кафедри Марія Олексюк висвітлила «Компетентісний підхід як об’єктивну необхідність професійної підготовки вчителя трудового навчання», а її колега Ростислав Гарматюк – «Диференційований підхід при виконанні практичних робіт з машинознавства». Кандидат педагогічних наук, доцент Степан Шабага аналізував «Розвиток творчої активності школярів засобами інтерактивних технологій». Близькою до цієї тематики була доповідь викладача кафедри Юрія Цимбалюка «Особливості виховання школярів засобами декоративно-ужиткового мистецтва». Цікаві теми запропонували доценти кафедри Олександр Омельчук («Виклики впровадження профільного навчання у старшій школі») та Віталій Цісарук («Методика використання САПР на заняттях з трудового навчання та технологій»).

Працювали на семінарі і викладачі нашого педагогічного коледжу: Ірина Цісарук виступила з методичним повідомленням «Методика використання соціальних мереж і мобільних додатків в організації домашньої самостійної роботи учнів з трудового навчання та технологій», а Дмитро Клак розкрив «Можливості використання електронних конструкторів на заняттях з трудового навчання та технологій».

Брали слово і представники загальноосвітніх шкіл регіону. Зокрема. педагог-організатор Вишгородського закладу загальної середньої освіти Любов Ліснича розглядала «Ставлення до праці як форма самореалізації особистості в соціумі», а методист із трудового навчання Ланівецького районного методичного кабінету Тетяна Паньків – «Формування ключових компетентностей школярів. Необхідних для успішної самореалізації в суспільстві». Вчитель трудового навчання Вишгородської загальноосвітньої школи Микола Грудецький говорив про «Формування творчих компетентностей на уроках трудового навчання шляхом використання інтерактивних технологій», а вчитель ЗОШ І-ІІ ступенів с.Лопушного Любомир Возний – про «Естетичне виховання учнів на уроках трудового навчання», педагог з Іванківської ЗОШ Микола Паламарчук – про «Формування і розвиток творчих здібностей учнів на уроках трудового навчання шляхом упровадження проектних технологій».

Спробували свої творчі методологічні сили наші магістранти, які підготували кілька методичних повідомлень практичної спрямованості. Василь Галищук характеризував «Використання Moogle для створення проектів з трудового навчання у 8 – 9 класах», Тетяна Максимюк – «Формування ключових компетентностей учнів засобами проектної технології на уроках трудового навчання», Галина Білоус – «Можливості створення та застосування мультимедійних дидактичних засобі під час викладання трудового навчання у 5 – 9 класах». Світлана Ящук – «Використання блогів і соціальних мереж при вивченні інформатики».

Учасники семінару ознайомилися з навчально-матеріальною базою, науово-методичним забезпеченням та особливостями підготовки вчителів трудового навчання і технологій у нашій академії та педагогічному коледжі.

 
Анонси
Галерея
41
4141
На даний момент 669 гостей на сайті