Пошук

НАШІ – НА САМІТІ ЄС!

Входження України в європейський науковий і культурно-освітній простір набуває нових форм і ширших масштабів. Доктор історичних наук, професор кафедри української філології та суспільних дисциплін Ірина Скакальська у складі освітянської делегації України брала участь у Саміті Regional and Economic Diplomacy Summit у Варшаві, який відбувався вперше. Він об’єднав міністрів багатьох країн ЄС, дипломатів, бізнесменів та представників університетів. Під час Саміту відбулося урочисте підписання Варшавської декларації про створення організації «Європейський альянс кластерів (ЕСА) для співпраці науки та бізнесу».

Пленарні та секційні засідання цього форуму носили тематичні спрямування «Бізнес», «Місцеве самоврядування» та «Наука» і проходили у форматі панелей, стендових доповідей, офіційного та неофіційного спілкування.

Наш науковець стала учасником і працювала на презентаційних майданчиках різних культурних і науково-освітніх інституцій країн ЄС, де було продемонстровано, що локальна дипломатія – це ефективний інноваційний інструмент регіонального управління, який дає нові можливості для співпраці громад у сфері економіки і науки, а науково-освітні заклади виконують важливу роль у регіональному співробітництві. Саме тому символічно, що освітянська делегація України була повноправною учасницею Саміту.

Тут відбувся обмін думками щодо українсько-польського співробітництва у галузі культури, освіти та науки. Наша учасниця поділилася зі своїми польськими колегами враженнями про наукове стажування на базі Варшавського та Ягеллонського університетів у рамках проекту «Інноваційний університет і лідерство».


 
Анонси
Галерея
foto 22
foto 22foto 22
На даний момент 251 гостей на сайті