Пошук
Головне меню

ТРАДИЦІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

Ось уже 19 раз поспіль напередодні Дня української писемності та мови тисячі українців з усього світу пишуть всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цьогоріч цей диктант зачитав автор багатьох підручників з української мови Олександр Авраменко.

Студенти і викладачі педагогічного коледжу Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка писали радіодиктант у читальній залі бібліотеки. Тема цьогорічного диктанту – «Від бересту – до ”цифри“». Цікаво, що серед бажаючих провірити власні сили у знанні українського правопису виявились і бібліотечні працівники. Та ще більшою і приємною несподіванкою стала поява у залі вісімдесятирічної Ніни Смокоровської (Потапчук) – випускниці 1963 року фізико-математичного факультету колишнього Кременецького педагогічного інституту. Вона з радістю повідомила, що хоче надолужити свої знання з української мови, тому що колись у неї з цього предмету була четвірка.

До речі, у Національній бібліотеці України ім. Вернадського диктант писали українські зірки та політики, зокрема, Наталія Сумська, Влад Яма,  Оксана Сироїд та Ірина Геращенко. Тож полку прихильників рідної мови прибуває. Хочеться вірити, що і знавців її таки збільшиться!

 
Анонси
Галерея
galery 26
galery 26galery 26
На даний момент 807 гостей на сайті