Пошук
Головне меню

ЗАКОХАЙТЕСЬ У МОВУ...

Мова  – це душа народу, його найбільша і найдорожча цінність.

9 листопада, у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, в Україні відзначають Свято української писемності та мови., з нагоди якого уже традиційно зібралися викладачі і студенти Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка. Захід організували студенти-філологи під керівництвом кандидата філологічних наук, доцента Інни Волянюк.

На початку свята пролунав гімн українській мові, а студентка-магістрантка Ірина Бевсюк продекламувала «Молитву до мови» К. Мотрич, яка долинула до сердець усіх присутніх.

Власний прозовий вступ зробила Ірина Жолоб (41-У група), яка також запропонувала цікавий і неординарний усний журнал «Мода і тренд». Вона наголосила, що філолог може знайти себе і в суміжних з філологією професіях. На підтвердження цього студенти 41-У групи розповіли про дотичні професії, які дотичні з філологією. Головною думкою було те, що не потрібно чекати, коли робота прийде сама, а треба йти їй назустріч.

Під час лекції-презентації, проведеної автором замітки Анастасією Михайлюк (41-У група), усі присутні мали можливість обмінятися думками і враженнями щодо змін до українського правопису та значення Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Свої власні поетичні здібності продемонстрували Павло Старух і Анастасія Михайлюк.

Головними гостями були першокурсники, які проходили філологічні кордони (складали вірш, відповідали на запитання, давали обіцянки). Після усіх випробувань студенти четвертого курсу вручили їм посвідчення «Філологів Кременеччини» та подарунки.

Всі присутні в залі також були активними учасниками заходу. Студенти 31-У групи підготували філологічну вікторину, у якій перемогла, звичайно ж, дружба.

Студенти і викладачі вкотре переконалися, що українська мова – найкраща у світі. Кожному потрібно її берегти, цінувати і любити.


 
Анонси
Галерея
9
99
На даний момент 418 гостей на сайті