Пошук
Головне меню

«НАВІКИ У НАШИХ СЕРЦЯХ…»

Таку назву носила музично-поетична композиція, підготовлена студентами педагогічного коледжу та КОГПА ім. Тараса Шевченка і приурочена трагічним подіям Революції гідності, які шість років тому розпочали свій хід на Майдані Незалежності.

У залі  ім. Тадеуша Чацького нашої академії присутні мали нагоду  послухати хвилюючі виступи акторів студентського театру «Пілігрим» та солістів-вокалістів. В їх основу були покладені вірші, написані під час цих буремних подій,  переосмислені у наступні роки, а також поетичні твори актора театру Назарія Прокопова. Ці твори пронизані болем і глибоким смутком за тими, хто відстоював честь, гідність та свободу і загинув на Майдані за світлі ідеали, навіки відлетівши «Небесною сотнею».

На завершення програми слово мав кандидат історичних наук, доцент Олександр Соловей. Він підсумував сказане зі сцени, визначив соціально-політичні мотиви цих революційних подій. А  лейтмотивом виступів була думка про те, що країна змінилася, не може жити в омані та облуді  гасел із рабською психологією та рабським мисленням.

В композиції були задіяні  актори театру «Пілігрим» Ірина Бевсюк, Іванка Свитка, Вікторія Бершеда, Ірина Кулик, Андрій Колісник, Назарій Прокопів і солісти-вокалісти Олексій Боднар, Володимир Поцілуйко, Дарія  Воловчук, Дарія Сульжик, Володимир Дзюма.

Автор сценарію та постановник ­– Василь Скоропляс, режисер по світлу та звуку – Олександр Ковень. Захід пройшов за сприяння   проректора з виховної роботи академії Миколи Сиротюка, директора педагогічного коледжу Оксани Камінської та голови циклової комісії групових керівників педагогічного коледжу Валентини Мацкової.

 
Анонси
Галерея
23
2323
На даний момент 744 гостей на сайті