Пошук
Головне меню

НАРОДЖЕНЕ У ПОЄДИНКУ

У залі Гуго Коллонтая відбулась презентація збірки віршів «Поєдинки долі» авторства студента спеціальності «Українська філологія» нашої академії Павла Старуха. До підготовки книги були причетні колектив фахівців нашої академії: літературне редагування здійснили кандидати філологічних наук Руман Дубровський та Олена Пасічник, дизайн і верстка – Сергія Киричка, а переднє слово «Наука поезії» написав доктор філологічних наук, професор Олександр Глотов. Відповідно до тематичного спрямування вірші згруповані у чотири розділи: «На лінії життя», «Реквієм», «За вікном» і «Згорток любові».

Молодий поет у дружніх стосунках із Музою, і протягом кількох років уже встиг видати три поетичні збірки, стати членом Національної спілки письменників України і лауреатом Обласної літературної премії імені Степана Будного. У своїй розповіді про нове видання він наголошує, що тут містяться твори, в яких зосереджена увага саме до боротьби у різних її проявах: зі зброєю в руках на Сході України, за кубки та інші нагороди у спорті, із хворобами за життя тощо.

Одну характерну ознаку мають презентації збірок Павла Старуха: він практично всі поезії читає напам’ять, просто, і невимушено розповідає про мотиви та настрої народження своїх творів, впевнено захоплюючи у полон увагу слухачів різного віку – від ровесників – до педагогів-наставників і поважних гостей поетичного свята. Яскравим сюрпризом для винуватця події став заключний поетичний виступ його одногрупниць (до речі, Павло – один представник сильної статі у цій дружній дівочій команді).

Презентація пройшла на одному подиху, не дала змоги нікому ні розслабитись, ні нудьгувати. Навпаки, після такої щирої сповіді кожен задумався і над швидкоплинністю свого та чужого життя, і над трагічними подіями, що сколихнули Майдан у 2014 і продовжують терзати тіло рідної землі, і згадали тих, хто вже припинив земну боротьбу…

Звичайно, до творів молодого поета є певні зауваження, над якими йому доведеться працювати. Проте дуже радує той незаперечний факт, що він знайшов власний сектор гігантського текстуального поля Всесвіту, сповнений несподіваними і цікавими творчими відкриттями, які змушують читачів не бути байдужими і залишатися Людьми.

 
Анонси
Галерея
64
6464
На даний момент 477 гостей на сайті