Пошук

ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ

Таку назву носив актуальний виховний захід, підготовлений і проведений студентами 21-ТОк групи та їх куратором Маргаритою Ромашевською. Вони поставили перед собою мету дослідити позитивні і негативні сторони Інтернету, ознайомити студентів із небезпеками, які чатують на необізнаних користувачів цієї всесвітньої павутини, а також засвоїти шляхи їх подолання. Зі вступним словом про відзначення у світі Дня безпечного Інтернету до присутніх звернулася їх наставник  Маргарита Ромашевська.

«Клавіатурний шпигун», «хробаки», «адваре», «дропери», «руткіт», «кібер-булінг», «кібер-грумінг», «спам», «грифери», «шантаж», «фішинг», «фармінг», «скрімінг», «онлайн-хижаки», «недостовірна інформація». Навряд чи багато з користувачів знайомі з такими неприємними несподіванками, що таїть в собі Інтернет. І ще менше, мабуть, знають про те, як із ними поводитись. Про це вели мову студенти Назарій Ремезюк, Назар Мінчук і Максим Кучерук.

Інформацію продовжив Борис Гусаковський. Його тема розкривала питання безпеки дитини в Інтернеті: від чого її слід захищати, про загрози, які стосуються особистої безпеки та безпеки інших, а також витоку персональної інформації. Доповнила виступ Катерина Ковальчук, яка запропонувала колегам цікаву і пізнавальну вправу «Квітка».

Як уберегтися від інтернет-залежності та як розпізнати залежність пробувала вияснити Марина Гнатюк за допомогою спеціально підготовленого опитувальника.

Дмитро Голуб торкнувся такої непростої і навіть страшної проблеми нинішніх підлітків, як кібер-булінг, або інтернет-мобінг, розповів про його причини, типи та запропонував пам’ятку для захисту від цього небезпечного явища.

Поради вчителям для захисту учнів озвучив Назарій Романчук. Його виступ розкривав цікаві і повчальні відомості про шахраїв, про групи смерті, про загрози, пов’язані з різними видами залежності та про дії вчителів щодо цих проявів. Розповіді студентів доповнювались демонструванням тематичних відеороликів. Присутнім запропонували пам’ятки «Безпечний Інтернет».

За завершення куратор групи Маргарита Ромашевська підвела підсумок, що Інтернет – це лише інструмент для отримання відповідей на свої запитання, підготовки рефератів, спілкування на великих відстанях, тому користуватися ним треба з розумом.

 
Анонси
Галерея
foto 15
foto 15foto 15
На даний момент 677 гостей на сайті