Пошук

БЛАГОДІЙНІСТЬ АКТУАЛЬНА ЗАВЖДИ

Справжній характер людини, рівень і якість соціальних взаємин виявляється в істинній їх іпостасі лише в екстремальних ситуаціях. Легко бути добрим і щедрим, коли все складається добре і доля щедро обдаровує нас всіма необхідними благами. Значно складніше виявляти доброту і щедрість у складних умовах, коли для такого вияву немає належних умов, ускладнені обставини, обмежені ресурси. Тому ціна благодійності зростає з обмеженням можливостей для її здійснення. Це повною мірою стосується нинішньої складної ситуації в країні – всеукраїнського карантину з метою запобігання поширенню епідемії корона вірусу. Свідомі та взаємовідповідальні громадяни об’єдналися з метою реального та ефективного протистояння такому негативному явищу. Не став виключенням і колектив нашого навчального закладу.

Науково-педагогічні працівники кафедри іноземних мов і методики їх викладання (завідувач – доцент Наталія Воронцова) провела благодійну акцію на підтримку медичних працівників Кременецької районної лікарні у виконанні ними протиепідеміологічних заходів у місті та районі. Ініціатором і модератором доброчинного дійства виступила кандидат філологічних наук, доцент Орися Марунько, якій допомагали всі члени кафедри без виключення. Причому, така допомога та співучасть колег були настільки рівноцінними, що модератор акції визнала за необхідне не виокремлювати нікого з них.

До акції науковців – фахівців іноземної філології долучилися члени інших кафедр академії, зокрема, кафедри української філології та суспільних дисциплін. Відгукнулися на ініціативу викладачів студенти академії та коледжу, випускники попередніх років, навіть такі, хто перебуває за межами України, в тому числі, й на американському континенті.. Тож без перебільшення можна сказати, що благодійна акція, розпочата нашими науковцями, набула ознак міжнародного дійства.


Учасники акції зібрали кошти і закупили партію захисних багаторазових комбінезонів, захисних масок-шапочок, захисних медичних щитків і бахил. Ці необхідні для боротьби з епідемією санітарно-медичні засоби були передані представниками кафедри іноземних умов і методики їх викладання у відповідні підрозділи Кременецької районної лікарні – пологове відділення, рентгенкабінет, інфекційне відділення, відділення реанімації, дитяче відділення, на станцію екстреної медичної допомоги та для потреб сімейної медицини.

Окремим рядом наголосимо на вагомій участі в благодійній акції випускника спеціальності «Іноземна філологія» нашої академії, нині успішного підприємця з м. Обухів Київської області Василя Собчука, який закупив і передав для працівників Кременецької районної лікарні 10 багаторазових захисних костюмів.

Організатори доброчинного заходу висловили подяку медичним працівникам району в особі лікаря відділення реанімації Петра Стецька словами модератора акції, доцента Орисі Марунько: «Дякуємо вам за те, що мужньо стоїте на передній лінії боротьби з епідемією!». Також необхідно відзначити ефективну практичну допомогу лікаря екстреної медичної допомоги Віктора Панфілова та науковця кафедри Наталії Янусь, які забезпечили оперативний інформаційний супровід благодійного заходу, проведеного нашими науково-педагогічними працівниками, студентами, випускниками минулих років.

Благодійність завжди актуальна: і там, де є постійна потреба в ній, і тим, що вона постійно спонукає людей виявляти свої найкращі якості.

 
Анонси
Галерея
10
1010
На даний момент 669 гостей на сайті