Пошук

ЮНІ НАУКОВЦІ: ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕЦІЯ НА ПЛАТФОРМІ ZOOM

Перед майбутніми фахівцями життя висуває нові вимоги та ставить їх у модернізовані умови оволодіння висотами освітянського світогляду, тайнами педагогічної науки і новітніми прийомами методичної майстерності. Виявом такої модернізації стала форма проведення щорічного наукового форуму студентства академії та педагогічного коледжу «Актуальні проблеми сьогодення очима молоді». Цьогоріч він проходив у форматі інтернет-конференції на платформі Zoom, учасників якої згідно із програмою вітали ректор академії, професор Афанасій Ломакович, проректор з наукової роботи, професор Валентина Бенера, голова ради молодих науковців, кандидат філологічних наук Роман Дубровський, голова Студентського наукового товариства Анастасія Пачковська.

На дистанційне пленарне засідання були винесені питання «Роль дитячих молодіжних організацій у формування особистості молодшого школяра» (доповідала майбутній учитель початкових класів Ольга Дутчак), «Мотиви вибору мови у творчості письменників» (тему висвітлювала юний фахівець української філології Ірина Жолоб), «Загальнорозвивальні вправи – універсальний засіб фізичної культури» (інформувала магістрантка спеціальності «Фізична культура» Олена Левкова), «Візуалізація даних на уроках інформатики» (над проблемою працювала завтрашній вчитель інформатики Анастасія Пачковська) і «Роль самоврядування у соціалізації студентів» (розвідку підготувала студентка спеціальності «Соціальна педагогіка» Ольга Рицька). Науковими пошуками доповідачів-пленаристів керували доценти Наталія Приймас, Інна Волянюк, Надія Бабій і кандидати педагогічних наук Микола Божик і Наталія Фіголь.

На конференції працювали 11 студійних напрямків. Перша студія зосередилась на темі «Педагогічні проблеми розвитку освіти». Модерували на її засіданні кандидат педагогічних наук Вікторія Легін і студентка спеціальності «Дошкільна освіта» Юлія Томчук.

Студія № 2 висвітлювала інформаційно насичену тему «Дошкільна освіта в Україні та за рубежем». Тут модерували кандидат психологічних наук Юлія Тимош і третьокурсниця спеціальності «Дошкільна освіта» Анастасія Комаринець.

У третій студії домінувала проблема «Психолого-педагогічні аспекти дошкільної та початкової освіти». Функції модераторів були покладені на кандидата педагогічних наук Оксану Доманюк і третьокурсницю спеціальності «Початкова освіта» Яну Захарчук.

Увагу дослідників четвертої студії захопила тема «Психологічні чинники особистісного зростання в сучасному соціумі». Обов’язки модераторі виконували кандидат психологічних наук Мар’яна Ярощук і студентка спеціальності «Психологія» Яна Авдіюк.

У п’яту студію об’єдналися п’ять студентів-науковців, які запропонували п’ять підходів до висвітлення теми «Актуальні проблеми становлення майбутніх соціальних працівників». Керували дискусією п’ятірки кандидат педагогічних наук Наталія Фіголь і студентка спеціальності «Соціальна педагогіка» Ольга Витовщик.

Найчисельнішою за складом учасників стала шоста студія, яка вивчала «Основні аспекти професійної підготовки фахівців». Тут працювали в основному магістранти спеціальності «Технологічна освіта». Модерували дискусію майбутніх фахівців технологічного профілю доцент Олена Фурман і третьокурсниця спеціальності «Інформатика» Ольга Майструк.

Над комплексною світоглядно-аналітичною темою «Філософські та культурологічні проблеми у контексті глобалізації та культури» працювали члени сьомої студії, роботу якої модерував тандем істориків: нинішнього – доктора історичних наук Ірини Скакальської і майбутнього – студента спеціальності «Історія» Назара Багнюка.

Здобувачі дипломів бакалаврів і магістрів української філології об’єднались у тематичну студію «Сучасна українська лінгвістика: стан і проблеми». Статус модераторів отримали доцент Ірина Комінярська та магістрантка Вікторія Зіновкіна.

Предметом обговорення у дев’ятій студії стали «Сучасні тенденції у дослідженні іншомовного дискурсу та лінгводидактики». Модерували на засіданні студії кандидат філологічних наук Наталія Янусь і магістрантка Софія Яковчук.

«Медико-біологічні та соціальні проблеми здоров’я» склали зміст дискусії у роботі десятої студії. Модераторами виступили доцент Володимир Банах і магістрант спеціальності «Фізичне виховання» Андрій Григор’єв.

Культурно-мистецьку складову інтернет-конференції юних науковців забезпечили студенти спеціальності «Музичне мистецтво», які в одинадцятій студії висвітлювали тему «Історія і розвиток музичного мистецтва». Обов’язки модераторів виконували кандидат педагогічних наук Лариса Соляр і четвертокурсниця Ганна Возніцька.

У підсумку, у Студентській науковій інтернет-конференції брали участь 88 юних аналітиків, які оприлюднили результати 83 власних наукових досліджень, що увійдуть до чергового Збірника студентських наукових робіт.

 
Анонси
Галерея
foto 23
foto 23foto 23
На даний момент 669 гостей на сайті