Пошук

ЦІКАВО, КРЕАТИВНО І КРАСИВО

Студенти 31-Рк групи педагогічного коледжу згідно із програмою курсу художньо-прикладної графіки вивчали розділ «Книжкова графіка». Вони ознайомлювалися з особливостями написання різних видів шрифтів, вивчали структуру і елементи книги. Для виконання макету книги обрали тему «Легенди Кременця» і розробляли макети книг до тексту місцевих легенд за книгою Неоніли Крем’янчанки «Орлине гніздо».

Юні митці вручну зшивали книжковий блок, робили розмітку тексту і всіх елементів книги. Текст писали вручну за допомогою туші і пера, самостійно обирали техніку виконання ілюстративного матеріалу (акварель, гуаш, туш, змішані техніки), розробляли і розміщували різні види ілюстрацій (сторінкові, півсторінкові, на полях та розвороті тощо), декоративні елементи (заставки, кінцівки, буквиці), виготовляли обкладинку і з’єднували з книжковим блоком за допомогою форзаців.

В умовах карантину студенти вже завершували розпочату роботу, бо були ознайомлені із процесом завчасно. Макет виготовляв кожен студент, проте найкраще справились із завданням Роксолана Берестянська, Наталія Гнесь і Надія Костюк.

Звичайно, перші роботи не є бездоганними, проте студентів, які дуже постаралися, хочеться похвалити з мотиваційною метою розвиватися і вчитися далі.

 
Анонси
Галерея
1
11
На даний момент 675 гостей на сайті