Пошук
Головне меню

БАДМІНТОН У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ

Фахівці фізичного виховання академії, науковці кафедри теоретико-методичних основ фізичного виховання (завідувач – кандидат біологічних наук Олена Довгань) і кафедри спортивних ігор і туризму (завідувач – кандидат з фізичного виховання і спорту, доцент Віктор Голуб) спільно з педагогами циклової комісії фізичного виховання коледжу (голова – викладач-методист Катерина Єрусалимець) провели науково-практичний семінар конкретної тематичної спрямованості «Впровадження бадмінтону в освітній процес з фізичної культури». До участі в роботі семінару, окрім фахівців академії та коледжу, були запрошені представники Кременецького лісотехнічного коледжу, Кременецького медичного училища імені Арсена Річинського, вчителі фізичного виховання загальноосвітніх шкіл Кременецького району і міста Кременця та їх колеги із Шумщини. Місцем проведення семінару стала спортивна база нашої академії.

Організаційна частина науково-методичного зібрання була забезпечена творчою співпрацею співорганізаторів семінару – віце-президента Федерації бадмінтону Рівненської області Олександра Самсонюка, який виступив модератором наукового заходу, завідувачів профільними кафедрами академії професора Олени Довгань і доцента Віктора Голуба, голови циклової комісії фізичного виховання коледжу Катерини Єрусалимець. Учасників семінару ознайомили з темою, метою і завданнями зібрання, забезпечили необхідними посібниками, текстами необхідних документів, їм були повідомлені творчі завдання для учнів і вчителів фізичної культури із модуля «Бадмінтон», а також визначені індивідуальні практичні завдання.

Теоретичну частину науково-методичного заходу склало конкретне ознайомлення вчителів фізичного виховання шкіл і фахівців вищих закладів освіти з метою та завданнями курсу «Shuttle Time», з історією виникнення та розвитку бадмінтону у світі, Європі та Україні, з методичними посібниками із теми «Бадмінтон» та мобільним додатком до «Shuttle Time».

Відповідно до формату семінару його організатори основну увагу приділили практичній частині, для якої було характерним максимальне використання робочого часу та залучення всіх учасників до активної роботи у спортивному залі академії. Науковці та педагоги отримали змогу предметно ознайомитися зі спортивним інвентарем, що використовується у навчальному процесі заданої тематичної спрямованості; вони опрацьовували фрагменти занять із теми «Бадмінтон», демонстрували елементи використання тактики і техніки гри з цієї спортивної дисципліни.

Зокрема, науковці академії, кандидати наук з фізичного виховання та спорту Віктор Голуб та Володимир Банах, старший викладач Василь Довгаль спільно з педагогом Волинського ліцею імені Нестора Літописця Олександром Корчаковським демонстрували початок гри, гру біля сітки, методику навчання і техніку виконання випадів у бадмінтоні. Рухливі ігри на повторення техніки жонглювання, виконання випадів зліва і справа, подач на точність розробляли наші фахівці, кандидати наук з фізичного виховання і спорту Андрій Нападій, Любов Плевачук, асистент Сергій Сиротюк, викладачі коледжу Анжела Майборода й Андрій Хмара та вчителька Волинського ліцею імені Нестора Літописця Валентина Гармс. Група фахівців, очолювана професором Олено Довгань, у складі наших науковців, кандидата наук з фізичного виховання і спорту Тетяни Кучер, старшого викладача Галини Кедрич, викладачів коледжу Тетяни Кіркової та Вікторії Розмірчук, викладача Кременецького лісотехнічного коледжу Ганни Леськів-Бондарчук, вчителів Волинського ліцею імені Нестора Літописця Тетяни Іванюк і Кременцької гімназії №6 Людмили Ратинської вивчала подачу та обмін ударами в бадмінтоні, техніку ударів зліва і справа та з центру корту, а тренувальну гру в центрі корту «взяли на себе» педагоги закладів загальної середньої освіти, вчителька Кременецької спеціалізованої школи №2 Оксана Шевчук і її колега з Волинського ліцею імені Нестора Літописця Тетяна Сохацька.

У заключну частину науково-практичного семінару увійшли практичні ігри у бадмінтон і теоретичне закріплення знань правил гри з цього популярного виду спорту. Фахова розмова при підведенні підсумків цієї науково-методичної зустрічі фахівців завершилася врученням сертифікатів учасника семінару з бадмінтону з тренерами і вчителями фізичної культури за європейською програмою «Shuttle Time».

 
Анонси
Галерея
foto 21
foto 21foto 21
На даний момент 493 гостей на сайті