Пошук

МИСТЕЦЬКА ІМПРЕЗА «КАЗКОВЕ ДОШКІЛЛЯ» ВІДБУЛАСЬ…

Лідія ЛАПКА

Погожого осіннього дня люб’язно відчинила свої двері Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка для учасників мистецької імпрези «Казкове дошкілля». у ході якої здійснено презентацію поетичної п’ятої збірки працівників дошкільної освіти Кременецького району та Почаївської громади. На сторінках цієї збірки представлені перлинки прози і поезії чотирнадцяти талановитих педагогів.
Цьогоріч діяльність закладів освіти відбувається у зовсім незвичних для всіх нас умовах. Передусім слід визнати, що ми вперше зіштовхнулися з викликами, досить серйозними для освіти всіх рівнів, і для дошкільної зокрема. Проте педагогічні працівники в умовах карантину знаходили хвилини для розрядки, шукали шляхи і засоби емоційного збагачення та задоволення, нові технології та інноваційні методики задля надання освітніх потреб вихованцям, підбирали моделі партнерської взаємодії із сім’ями та родинами здобувачів дошкільної освіти засобами Інтернету.
Зважаючи на карантинні вимоги, кількість присутніх була обмежена, однак святкова та урочиста атмосфера відчувалась протягом усієї імпрези.
З вітальними та подячними словами до жінок звернулась літературна редакторка Ніна Багнюк. Вона наголосила, що серце кожної жінки-безмежна скарбниця Божого духу: Добра, Ніжності, Милосердя,Любові та Казки, якими так і рясніє кожен твір, презентований у «Казковому дошкіллі», дала коротеньку характеристику усім дописувачам.
Присутні насолодились пісенними, поетичними та напрочуд ексклюзивними виступами Оксани Горецької, Лариси Кондратюк, Наталії Літвінчук, Галини Фаб’янчук, Тетяни Шидловської, Марії Штуки, Анатолія Галушки, Лідії Лапки. Ці автори зуміли презентувати себе витончено, елегантно, креативно. Саме так. Бо педагоги закладів дошкільної освіти інакше не вміють і не можуть, бо праця і спілкування з дошкільниками вимагають постійної творчості, новизни, бо саме такими є вимоги Нової української школи .


З вітальними та подячними словами до присутніх звернулись виконувачка обов’язків відділу освіти Кременецької районної державної адміністрації Людмила Шевчук, голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Лілія Чечуріна, директор НВК «Будківська ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» Галина Зубкевич .
Присутній на святі кременецький поет, член Національної спілки письменників України Павло Старух, розчулив такою доречною для усіх поезією «Звідки беруться діти».
Линуло багато вітальних слів від поціновувачів поезії Катерини Єрусалимець, Людмили Роговської.
Запрошеними на мистецьку імпрезу були начальник відділу освіти Лопушненської громади Наталія Дець, завідувачка кафедри теорії і методики дошкільної та початкової освіти Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка Тетяна Фасолько.
Кульмінацією свята став зацікавлюючий момент, де дошкільнята всього світу на імпрезу прислали привіти - подарунки авторам. А у сегментах сувенірних тортів кожен присутній знайшов сюрприз із побажанням.
Із завершальним словом до присутніх звернулась декан факультету соціально-педагогічної освіти та мистецтв Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка Людмила Врочинська, яка наголосила, що її переповнює гордість за те, що із чотирнадцяти дописувачів збірки тринадцять педагогів є випускниками даного закладу. Це свідчення того, що правильно і недарма вони обрали спеціальність, а щоразу удосконалюють свою професійну майстерність, є талановитими і обдарованими. Людмила Ігорівна відзначила і те, що якби не карантинні вимоги, то ця зала була б переповнена, бо достойно і гордо присутні несуть звання педагога.
Час мистецького заходу промайнув швидко. Усі присутні поринули у світ ліричного героя, відчули його радощі і тривоги.
Поетичні твори допоможуть педагогам у партнерській взаємодії з батьками, сприятимуть формуванню у дошкільників показники компетентності за освітніми лініями Базового компоненту дошкільної освіти з метою підготовки їх до навчання у Новій українській школі.

 
Анонси
Галерея
51
5151
На даний момент 664 гостей на сайті