Пошук

НА ФУТБОЛЬНОМУ ПОЛІ – ДІВЧАТА

Серед багатьох спортивних традицій нашого навчального закладу – проведення святкових спартакіад, спортивних змагань, товариських зустрічей і турнірів, приурочених вшануванню пам’яті відомих людей краю, знаменних подій в історії нашого суспільства, загальнонаціональним і професійним святам. Серед них – щорічний Міжобласний турнір із футзалу серед дівчат з нагоди Міжнародного Жіночого Дня 8 Березня, який цього річ став  уже восьмим. Спортивний комплекс академій приймав гостей – учасників змагань і вболівальників – із Тернопільської, Львівської та Рівненської областей. Яскрава, видовищна і напружена боротьба захопила учасників турніру та глядачів від першого матчу до заключного. Своєрідний футбольний подарунок до свята весни та жіноцтва подарували і самим собі і своїм уболівальник майстрині шкіряного м’яча із Тернополя – команди «Футбольна академія», «Чемпіон–1» і «Чемпіон–2»; із м. Буськ Львівської області – «ДЮСШ»; із м. Гоща Рівненської області – «Гощаночка»; нашого закладу вищої освіти – «Академія».

Команди – учасниці турніру були розподілені на дві групи: до першої увійшли наша «Академія», львівська «ДЮСШ» і тернопільський «Чемпіон–2»; до другої – тернопільські команди «Чемпіон–1», «Футбольна академія» та рівненська «Гощаночка». Змагання в групах проводилися за коловою системою. Дві перших команди із групи виходили до наступного етапу турніру, де вже діяла олімпійська система спортивного протиборства.

Чітко організував роботу суддівської колегії турніру головний суддя, старший викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання Василь Довгаль. Якісно обслуговували футбольні матчі  судді Василь Коханець, Микола Довгий, Олег Трачук; оперативно працювали секретарі турніру Тетяна Гутник і Андрій Саєнко та хронометрист Іван Томаєр.

До фінальної частини турніру увійшли тернопільські «Чемпіон–1» і «Чемпіон–2», рівненська «Гощаночка» та львівська «ДЮСШ». У матчі за третє місце футбольні «мечі схрестили» «Гощаночка» і «ДЮСШ». Рівненчанки буквально «розгромили» львів’янок з рахунком 8:1, а відтак і стали бронзовими призерами турніру. Фінал святково-футбольного дійства став виключно тернопільським: спортивний двобій за перше місце розгорівся між командами «Чемпіон–1» і «Чемпіон–2». Гра проходила з високим ступенем спортивної напруги, з багатьма захоплюючими моментами, в яких спортсменки продемонстрували свою витончену майстерність у володінні шкіряним м’ячем і в розумінні тонкощів командної гри. У виключно рівній, напруженій до останньої секунди матчу боротьбі перемогу з рахунком 2:1 буквально «вирвали» футболістки команди «Чемпіон–1». Вирішальний гол записала на себе нападниця команди–переможця Світлана Яруш, яка визнана кращим гравцем «Чемпіона–1» як чемпіона турніру, присвяченого Міжнародному жіночому Дню. Кращими гравцями святкового футбольного дійства визнані Юлія Хомук із нашої «Академії», Тетяна Котовець із рівненської «Гощаночки», Олена Озімчук із тернопільського «Чемпіона–2», Анастасія Брунова із тернопільської «Футбольної академії», Христина Цюрко із львівської «ДЮСШ». Науково-педагогічного працівника кафедри теорії та методики фізичного виховання нашої академії Галину Кедрич відзначено подякою за популяризацію футзалу серед студентської молоді та за активну роботу в підготовці та проведенні змагань із цього виду спорту.


На урочистому закритті VІІІ Міжобласного турніру з футзалу серед дівчат, присвяченому Міжнародному жіночому Дню 8 Березня,  нагороди переможцям і кращим гравцям турніру вручили начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Кременецької міської ради Андрій Станіславенко і кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики фізичного виховання нашої академії Микола Божик. Активну участь в організації  турніру брали голова профспілкового комітету академії В.М. Трифонюк, голова студентського профкому А.Р. Заблоцький, аматори футболу, активісти спортивно-масової роботи серед молоді О.Д. Гоцанюк, І.М.Жуков, Т.В. Кіркова, С.М. Сиротюк. Успішне проведення турніру стало можливим завдяки спонсорські допомозі зі сторони виробничо-комерційних структур Кременеччини «Панорама» (Д.Г. Гуславський), «Візит» і «Кіндер» (С.М. Кондратюк і Е.М. Кондратюк), «Флоріс» (Т.В. Центкевич і В.Я. Заєць), «Асторія» (І.С. Дем’янчук), приватного підприємця М.М. Трофимлюка та юриста ТОВ «Кременецьке молоко» О.І. Трачука.

 
Анонси
Галерея
40
4040
На даний момент 1081 гостей на сайті