Пошук

СВІТ У БАРВАХ НА КОНКУРСІ І.ХВОРОСТЕЦЬКОГО

У Кременецькій гуманітарно-педагогічній академії ім. Тараса Шевченка відбувся онлайн-конкурс на кращу роботу з образотворчого мистецтва, присвячений творчості славетного кременчанина, художника Івана Хворостецького. До його участі були запрошені учні 7 – 11 класів загальноосвітніх та мистецьких шкіл, ліцеїв і гімназій. Хочемо відмітити  велику кількість талановитих учасників з чотирьох областей України, які представили свої творчі роботи в різних номінаціях і художніх техніках виконання. Всі конкурсанти-переможці отримали сертифікати, грамоти і були запрошені на навчання у КОГПА імені Тараса Шевченка та Кременецький фаховий коледж нашої академії.

Конкурсне журі склали представники кафедри мистецьких дисциплін та методики їх навчання і педагогічного коледжу.

Після аналізу робіт юних митців 7 – 9 класів було визначено переможців. У номінації «Графіка»: І місце – Оксана Зайдова (Ямпільська школа мистецтв Шепетівського району Хмельницької області); ІІ місце – Юрій Стрій (Володимир-Волинська гімназія імені Олександра Цинкаловського, Волинська область) і Олександр Мулик НВК («Кременецька ЗОШ І–ІІІ ступенів №5–ДНЗ); ІІІ місце – Вікторія Трачук (Вишнівецька ЗОШ I–ІІІ ступенів Збаразького району).

В номінації «Натюрморт» перше місце у Діани Трачук (КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв») і Владислава Гриціва (Кременецький академічний ліцей імені Уласа Самчука); друге  – в Ірини Цісарук (Кременецька ЗОШ I-III ступенів № 4) і Соломії Буграк (Кременецький академічний ліцей імені Уласа Самчука).

Номінація «Портрет»: І місце виборов Євген Бійчук з Ямпільської школи мистецтв Шепетівського району Хмельницької області, а ІІ – Іванна Слободянюк із Шумського ліцею.

Перше місце у «Тематичній композиції» представлене роботами Єви Левкової (Смизька загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів Рівненської області), Ольги Беленчук (Володимир-Волинська гімназія імені Олександра Цинкаловського, ІІ місце – у Вікторії Романюк (Підлісецька гімназія Кременецького району) та Каріни Філіп’юк (Кременецька ЗОШ І – ІІІ ступенів №5), а третє –  в Анастасії Грушицької (Шумська ЗОШ І – ІІІ ступенів №1).

Номінація «Пейзаж» принесла перемогу Давидові Лесю (Великодедеркальська ЗОШ) та Володимиру Кімеєву (КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв») – І місце й Оксані Троян (Великодедеркальська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів) –  ІІ місце.

Найкращі ілюстрації до твору виконали Наталія Яківчук (Володимир-Волинська гімназія імені Олександра Цинкаловського), котра була першою, та її колега Антоній Трачук (Кременецька ЗОШ І – ІІІ ступенів  №1 імені  Галини Гордасевич), який став другим.

Серед одинадцятикласників  «Тематична картина» забезпечила перше місце Анні Гилюк із Христівського ліцею Хмельницької області), «Пейзаж» – Марині Поповій з Кременецького професійного ліцею) і «Графіка» – учениці Кременецького академічного ліцею ім. У.Самчука Аліні Петручок.


 
Анонси
Галерея
25
2525
На даний момент 730 гостей на сайті