Пошук

СЕКРЕТИ ЗДОРОВОГО І ПРАВИЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо». За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80 відсотків усіх захворювань пов’язані тією чи іншою мірою з харчуванням, а 40 відсотків з них пов’язані безпосередньо з фактором харчування людини. Адже здорове харчування – це не тільки добре самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, а й любов та повага до себе, прагнення до здорового і тривалого життя. Крім того, кожні сніданок, обід і вечеря у сімейному колі є важливими кроками до зміцнення зв’язку між членами родини.

З нагоди Всесвітнього дня здoрoвoгo харчування, що відзначається щорічно 16 жовтня з метою залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві, студенти 42-Дк групи Фахового коледжу нашої академії підготували виховну годину на тему «Правильне харчування – запорука міцного здоров’я». Тут йшлося про здорову їжу та правила та рекомендації щодо здорового харчування; про користь від споживання натуральних рослинних і білкових продуктів та шкоду від шкідливих і штучних домішок, які руйнують організм, викликають захворювання серця, судин, цукрового діабету та раку; про достатнє вживання рідини, як однієї з обов’язкових умов для забезпечення належної фізичної та розумової активності людини, а також про дотримання харчової безпеки та активного способу життя. Цікавими виявилися розповіді про цінні властивості грибів, ягід, круп із використанням захоплюючих мовних вправ.


Вели програму Надія Котик і Людмила Пацула. Активно допомагали їм Марія Соловей, Владислава Тимощук, Сніжана Горбатюк, Ірина Горохівська, Оксана Гоюк і Юлія Тимочко. До організації та проведення виховного заходу долучилася куратор групи  Олена Василівна Тригуба.

Отож, ми зробили для себе висновок, що здорове харчування забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, сприяє зміцненню її здоров'я та профілактиці захворювань, а правильне харчування – це не виснажливі обмеження чи постійний строгий контроль над собою, а спосіб життя, який збереже здоров’я і продовжить роки активності.

 
Анонси
Галерея
55
5555
На даний момент 757 гостей на сайті