Пошук

ІЗ ШАНОЮ ДО КРАЯНКИ

У рамках відзначення 150-ї річниці від дня народження всесвітньо відомої співачки, Соломії Крушельницької, науково-творчим колективом Кременецької ОГПА ім.Тараса Шевченка в онлайн-форматі було проведено круглий стіл, присвячений її життєвому і творчому шляху.

Соломія Крушельницька є однією із найславетніших українських артисток, яка завоювала світові оперні сцени і здобула високе визнання в Україні та за її межами. Учасниками заходу, організованого науково-педагогічними працівниками кафедри мистецьких дисциплін та методик їх навчання, стали здобувачі спеціальностей "Музичне мистецтво" і "Українська мова та література". Так, Іван Петручик (11-М) розповів слухачам про «Творчий шлях Соломії Крушельницької» (науковий керівник -- доцент Микола Швидків), Олександра Бондар (31-М) охарактеризувала «Розвиток співацької майстерності Соломії Крушельницької» (науковий керівник -- доцент кафедри Ліна Ільчук), Ольга Нагребецька (12-Мс) виступила з доповіддю «Співацька майстерність Соломії Крушельницької -- найчарівнішої Чіо-Чіо-Сан» (науковий керівник -- доцент кафедри Лариса Соляр) і на завершення прозвучав виступ Лії Матвіїв (21-У) на тему «Музично-педагогічна діяльність примадонни Соломії Крушельницької» (науковий керівник -- кандидат мистецтвознавства Світлана Гуральна).

Своєрідним творчим доповненням зустрічі стали музичні твори у виконанні студентів спеціальності "Музичне мистецтво" . Прозвучав дует Одарки і Карася з опери С.Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм», українська народна пісня «Ой там на горі» в обробці Я.Яровенка, «Ой візьму відерце» (сл. і муз. А.Кос-Анатольського) та «Ой по горі роман цвіте» (сл. Т.Шевченка, муз. І.Кушплера).

Щиро дякуємо студентам за цікаві доповіді та викладачам -- за науковий супровід та підготовку вокальних номерів.


 
Анонси
Галерея
galery 2
galery 2galery 2
На даний момент 250 гостей на сайті