Пошук

МИЛОСЕРДЯ ТАЛАНТУ І ДУШІ

Там, у гарячий точках війни, лунають вибухи, які руйнують будівлі та відбирають життя людей. А тут, де про ймовірні атаки повідомляє постійне виття сирен, далекі вибухи відбиваються у серцях небайдужих людей, які своїми вчинками намагаються внести свій посильний вклад у допомогу постраждалим від війни. До цього долучаються дорослі та діти, люди різних професій та спеціальностей.

Висловлюючи щирі співчуття колективу Бородянської дитячої школи мистецтв, дощенту зруйнованої ворожою ракетою, викладачі та студенти Рівненського фахового коледжу, а також його випускники відгукнулися добродійною мистецькою акцією: проводити концерти, а кошти від них передавати бородянським колегам для відбудови знищеної рашистськими окупантами школи.

Прибули юні музиканти-рівненчани і до Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, де в залі Гуго Коллонтая виступили зі своєю музичною програмою, яку представили студенти-скрипалі під керівництвом свого наставника Лариси Єрусалимець. Старт виступам здійснила другокурсниця Анастасія Михалюк "Іантазією номер 1 для скрипки соло" Георга Фрідріха Телемана, "Тарантеллою" Анрі В'єтана та "Елегією" Мирослава Скорика.

Продовжила програму студентка четвертого курсу Олександра Бесараб, чка виконала "Партиту номер 3 для скрипки соло" Йоганна Себастьяна Баха, "Концерт для скрипки номер 3. Друга і третя частини" Каміля Сен-Санса та твір Генріха Венявського "Пісня без слів. Елегантне рондо" у знак глибокої вдячності польському народу за неоціненну підтримку та допомогу українцям у цей важкий воєнний час.

Акомпанувала юним скрипалям концертмейстер Марія Соколовська. У проміжках між виступами звучали патріотичні поезії українських авторів, які читала ведуча Оксана Закалюжна. Завершила програму концерту "Мелодія" Мирослава Скорика --духовний гімн українського народу у спільному виконанні Анастасії Михалюк, Олександри Бесараб і Марії Соколовської.

Зі словами вдячності за благодійну мистецьку акцію до музикантів звернувся перший заступник мера Кременця Микола Матвіюк. Викладач Фахового коледжу нашої академії Катерина Єрусалимець висловила прохання до всіх присутніх по можливості долучитися до збору коштів і музичних інструментів для Бородянської школи мистецтв.

Гості подякували за щирий і теплий прийом, а ще виразили велике бажання зустрітися наступного разу у вільній і мирній Україні. Таким чином мистецтво проявляє милосердя таланту, а милосердя стає мистецтвом душі. І все це наближає нас до такої бажаної перемоги.

 
Анонси
Галерея
2
22
На даний момент 397 гостей на сайті