Пошук

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ ЕКО-ІГОР

Настільні екологічні ігри є актуальними серед молоді та дорослого населення, як спосіб проведення дозвілля,  отримання позитивних емоцій,  спілкування та особистого розвитку. Аналізуючи ціни настільних ігор  та провівши інтерв’ювання освітян, доцент кафедри біології, екології та методик їх навчання Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім..Тараса Шевченка Ольга Дух дійшла висновку,  що не кожен  вчитель зможе використати цей інструмент у своїй освітній діяльності. Тому, щоб створити можливості для активних освітян регіону, в «ЕКОХАБ KREMENETS» було організовано бібліотеку настільних екологічних ігор, яка працює на основі sharing-принципу. Sharing (англ. – спільне використання) заснований на тій ідеї, що зручніше платити за тимчасовий доступ до продукту, ніж володіти ним.

Працівники кафедри біології, екології та методик їх навчання стверджують із власного досвіду: граючи настільні ігри, розумієш проблему набагато глибше, ніж під час звичайної доповіді або презентації. Ці ігри допомагають увійти в ситуацію, знайти зв’язки між теоретичними знаннями та власним життєвим досвідом.

Ось кілька аргументів, які вони наводять  на користь настільних ігор:

  • це чудова альтернатива комп'ютеру, телефону та планшету;
  • це азарт, прагнення перемоги і чіткі правила гри;
  • це формування особистісних та соціальних навичок, вміння працювати в команді, передбачати поведінку суперників;
  • це розвиток стратегічного мислення, вміння аналізувати і встановлювати причинно-наслідкові зв’язки.

І ще дуже важливий факт: якщо настільні ігри містять освітню складову, то це ще й навчальний інструмент, який підвищить зацікавленість школярів до певної дисципліни.

У бібліотеці настільних еко-ігор, яка функціонує з серпня 2022 року при кафедрі біології, екології та методик їх навчання, можна ознайомитись із такими іграми: «Keep Сool (Не гарячкуй)», «Мережа життя», «Зелене місто  майбутнього», «Eco-Мемо», «Екополія», «Водний слід», «Екобатл»  та посібником «Граючи змінимо світ» .

Члени кафедри переконані, що, сприяючи освітньому процесу в школі, надаючи освітянам зручні «інструменти роботи», вдасться сформувати молодь із активною екологічною позицією, готовою до якісних змін у суспільстві.


 
Анонси
Галерея
8
88
На даний момент 409 гостей на сайті