Пошук

МОВА - СУТНІСТЬ СВІДОМОСТІ

Для кожного українця зараз настав час скорботи і пригнічення. Тому рідна мова - це одна з ознак, які об'єднують нас. Українську мову та культуру споконвіків придушують і намагаються стерти з історії, та українці щоразу доводять протилежне.

Багато видатних діячів, як українських, так і зарубіжних, плекали українське слово, віддавали за нього власне життя. Тому ми не маємо права забувати про це і повинні продовжувати їхню справу.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови в нашому Фаховому коледжі відбувся лінгвістичний брейн-ринг. У заході брали участь студенти 21-Дк та 11-Рк груп, магістранти-філологи КОГПА ім. Тараса Шевченка та викладач-словесник Наталія Яцюк.

Присутні змогли дізнатися багато нового й цікавого про нашу мову, вдосконалити свої комунікативні вміння та підтримати улюблену команду. Всі учасники мовознавчого брейн-рингу одержали заохочувальні призи від первинної профспілкової організації студентів (голова Володимир Притула), адже в таких змаганнях завжди перемагає любов до рідного слова.

У теперішній нелегкий час дуже важливо плекати та шанувати українське і єднатися задля спільної перемоги. Бо, як писав свого часу визначний учений-історик, поет, громадсько-політичний і церковний діяч Іван Огієнко, "мова – це наша національна ознака, в мові – наша культура, сутність нашої свідомості".



 
Анонси
Галерея
16
1616
На даний момент 652 гостей на сайті