Пошук
Головне меню

СТАРТ СПОРТИВНОЇ ВЕСНИ

Початок цьогорічного березня був цікавим традиційним й інноваційними подіями спортивного життя, які мають безпосереднє відношення до Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка.

У спорткомплексі академії відбувся відкритий традиційний (благодійний) турнір з волейболу пам'яті Героя України Олександра Капіноса, учасниками якого стали команди з різних громад. Найкращу гру показали волейболісти "Горині" (с. Горинка). Наша команда "Кременець-Академія" зайняла другу позицію. На третьому місці - волейбольний колектив "Лісотех" Кременецького лісотехнічного коледжу (с.Білокриниця).

З метою забезпечення психосоціальної допомоги дітям, молоді та сім'ям, які постраждали від війни, у рамках спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ - ПОРУЧ стартував його новий напрямок "Відновлення через спорт".

Спортивну складову проєкту реалізують благодійний фонд "Розвиток футболу України" у партнерсві з Українською асоціацією футболу та за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Приємно, що над здійсненням завдань цього проєкту активно працюють випускники нашої академії, футбольний тренер Роман Клак та його брат, професійний футболіст Олексій Клак - засновники першої приватної дитячої футбольної школи Football stars у Кременці.

На базі спортивного комплексу КОГПА ім.Тараса Шевченка вони організували і провели заняття зі студентами академії та Фахового коледжу, а також ряд цікавих розвивальних конкурсів.

Ще одна спортивна подія пройшла у спортивному залі нашої академії, де відбувся VIII традиційний міжобласний турнір з футзалу пам’яті воїнів-афганців Кременеччини Циганюків та Героїв "Небесної сотні". У турнірі брали участь 8 команд: "Кременець-Академія 1", "Кременець-Академія 2", "КОЛУФКС 1" і "КОЛУФКС 2 (м.Костопіль), ДЮСШ м.Славута, "Суходоли", ДЮСШ м.Золочів, "Енергетик" (м.Нетішин).

Третє місце посіла команда ФК "Кременець-Академія 1". У фіналі зустрілись КОЛУФКС м. Костопіль 1 та ДЮСШ м.Золочів. З рахунком 6:1 перемогу здобули костопільські футболісти.

Переможці та призери були нагородженні кубками, грамотами та медалями. Також були визначені переможці у номінаціях: кращий бомбардир - Максим Мельник (ФК "Кременець-Академія 1"), кращий воротар – Богдан Бораковський (ДЮСШ м.Золочів), кращий захисник – Кирило Шахнюк (КОЛУФКС 1, м. Костопіль), глядацькі симпатії – Михайло Ковальчук (ФК "Кременець-Академія 1"), кращий гравець турніру – Олександр Жуков (ДЮСШ м.Славута).

Суддями змагань виступили Василь Довгаль, Василь Коханець, Олексій Клак та Андрій Саєнко під головуванням Анатолія Антонюка. Обов'язки секретаря змагань виконував Михайло Вівчар.

Турнір проводився за сприяння Тернопільської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Кременецької міської ради та ректорату Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка.

 
Анонси
Галерея
30
3030
На даний момент 397 гостей на сайті