Пошук

ТУРБОТА ПРО ЗДОРОВ'Я - ЗМОЛОДУ

З метою популяризації здорового способу життя кафедрою біології, екології та методик їх навчання Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка проводиться ряд цікавих і корисних заходів. Представники кафедри проводять пізнавальні екскурсії, екологічні ігри для студентів та учнівської молоді нашого регіону.

Нещодавно вони організували і провели квест «Наше здоров’я у наших руках». У заході брали участь учні 11 класів Волинського ліцею імені Нестора Літописця (вчитель біології, спеціаліст вищої категорії С.А.Стрижак), Кременецької ЗОШ №1 ім.Галини Гордасевич (вчитель біології та хімії І.М.Савчук), Кременецької ЗОШ №4 (психолог  Н.В.Герасимович),

НВК «Кременецька ЗОШ №5 ‒ ДНЗ» (учитель біології, заступник директора з виховної роботи  Т.А.Ляхович).

З вітальним словом до наших юних гостей та їх наставників звернулася завідувач кафедри біології, екології та методик їх навчання, кандидат біологічних наук, доцент Неля Цицюра. Вона познайомила присутніх із науково-педагогічними працівниками кафедри, які підготували цей захід: доцентами Ольгою Дух (автор сценарію квесту), Оксаною Галаган, Оленою Тригубою, Оленою Кратко, старшими викладачами Олександром Бондарем, Оксаною Гурською, Антоніною Гурою та секретарем Вікторією Вакуленко.

Учасників квесту привітали декан факультету фізичного виховання, біології та психології, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, майстер спорту України з лижного двоборства, доцент Олександр Бережанський та завідувач кафедри теоретико-біологічних основ фізичного виховання, кандидат педагогічних наук, доцент Микола Божик, який є тренерем-викладачем з гімнастики та загальної фізичної підготовки у Благодійному фонді «Спортивний Центр Розвитку Дитини» і практично займається питаннями здоров’язбереження.

Квест – це інтелектуальне змагання, яке передбачає послідовне виконання командами заздалегідь підготовлених завдань. У перекладі з англійської мови слово квест означає «пошук». Тож учасники шукали відповіді на питання, які стосуються здорового способу життя, здобували навички збереження і розвитку фізичного та психічного (ментального) здоров’я.


Для проходження квесту створено 6 локацій. «Здорове харчування»: місцерозташування – їдальня, куратор – доцент Олена Кратко, здобувачі 21-Е групи Богдана Літвінова, Оксана Луцик; «Екологічна безпека»: місцерозташування – кабінет хімії з основами геобіохімії), куратор – доцент Олена Тригуба, здобувачі 31-Е Єлизавета Бєбнєва, Ксенія Свіржевська; «Допомога при травмах»: місцерозташування – кабінет анатомії, фізіології та психофізіології, куратор – старший викладач Антоніна Гура, здобувач Анна Порученко; «Зелена аптека»: місцерозташування – оранжерея, куратори – старший викладач Олександр Бондар, секретар Вікторія Вакуленко; «Фізичне здоров’я»: місцерозташування гімнастичний зал, куратор – старший викладач Василь Довгаль; «Ментальне здоров’я»: місцерозташування – психологічний кабінет, куратор доцент Тетяна Новак, здобувачі Тетяна Лук’янова (41-ПС), Іванна Боринська (41-А), Дарина Дяк (11-СР).

Локації розміщені у двох корпусах академії. Для того, щоб учасники зорієнтувалися, де яка локація, перед початком квесту їх провели корпусами академії і водночас ознайомили з матеріально-технічною базою і студентським життям. Екскурсію провела кандидат біологічних наук, доцент кафедри біології та екології Оксана Галаган.

Кожна команда отримала карту, на якій зазначено назви локацій, їх місцерозташування та послідовність проходження, а також супровід гідів, обов'язки яких виконували студенти спеціальностей «Біологія та здоров’я людини» Ігор Габрук (31-Б), Марія Гузовата, Валентина Кочубей, Дмитро Копитчак, Дмитро Тимощук (11-Б) та «Екологія» - Олександр Гороцюк, Каріна Ефендієва (21-Е), Віктор Онищук, Юлія Дарманюк , Олена Романчук, Михайло Демідов (41-Е).

На кожній локації команда виконувала відповідні завдання, за які мала змогу отримати максимально 10 балів.

Правила виконання завдань та їх оцінювання пояснює куратор кожної локації. Це викладачі кафедр біології, екології та методик їх навчання психології і теорії та методики фізичного виховання. Їм допомагатимуть студенти кафедри Біології, екології та методик їх навчання.

Після виконання завдань куратор локації виставляв кількість зароблених балів у карті кожної команди та ставив підпис.

Переможця визначали по кількість балів на карті кожної команди. Квест передбачав також швидкість виконання. Тому виконувати завдання та переміщуватися від однієї локації до іншої потрібно було швидко.

Для участі у квесті необхідно було визначити команди і капітанів та дати назву кожній команді, яку зазначено на карті. Учасниками квесту були 6 команд: «Дружба», «Перемога», «Максимус», «Сонечко», «Євпропейці», «Орли». І місце – за командою «Перемога», ІІ місце вибороли гравці колективів «Максимус» і «Сонечко», ІІІ місце посіли команди «Орли» та «Дружба».

Після проходження усіх 6 локацій команди повернулися в аудиторію №50 для визначення та нагородження переможців.

Для них було організовано фіточаювання.

Результати заходу: учні здобули навички збереження і розвитку фізичного та ментального здоров’я, ознайомились із матеріально-технічною базою Академії та її спеціальностями, зі студентським життям

і Правилами вступу до нашого ЗВО, а

здобувачі вищої освіти освоїли навички проведення позакласної роботи з учнями закладів загальної середньої освіти.

У всіх учасників заходу залишилися позитивні враження. Запитання учнів «А коли ми підемо ще?» свідчать про якість проведеної роботи.

 
Анонси
Галерея
Кімната-музей Ростислава Глувка
Кімната-музей Ростислава ГлувкаКімната-музей Ростислава Глувка
На даний момент 827 гостей на сайті