Пошук

ТРАДИЦІЙНИЙ ЗЛІТ

Делегація Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту ім.Тараса Шевченка, очолювана ректором, професором Афанасієм Ломаковичем, брала участь у ХХVІІІ Міжнародному зльоті Європейської родини шкіл, які носять ім.’я Юліуша Словацького. Учасників зльоту приймав загальноосвітній ліцей ім.Ю.Словацького (Гродзіск Великопольский), який водночас відзначав 85-у річницю свого заснування. Участь у зльоті представників нашого інституту була не лише обґрунтованою, а й особливою: ми репрезентували навчальний заклад родинного міста поета, в якому працював його батько, Евзебіуш Словацький. У рамках зльоту проходив Міжнародний творчий конкурс на предмет знання життя і творчої спадщини Юліуша Словацького, де виступили студентки факультету іноземної філології нашого інституту Наталія Зінченко та Катерина Мєхонова. Вони нагороджені відзнаками за художнє декламування поезій класика польської літератури.

З вітальним словом до учасників зльоту звернувся ректор нашого інституту, професор Афанасій Ломакович, а викладач мистецького факультету Сергій Дедю доповнив вітання керівника делегації виконанням пісні ”Testament moj“ з власним акомпанементом.

Члени нашої делегації долучилися до широкої культурної програми: здійснили екскурсії до Варшави, Познані, інших міст, відвідали відомі музеї, зустрілися з фахівцями освітянської сфери, представниками польської культури.

 

 
Анонси
Галерея
20
2020
На даний момент 198 гостей на сайті