Пошук

ОДИН ІЗ ПЕРШИХ В УКРАЇНІ ТА ЄВРОПІ

У залі Гуго Колонтая нашого інституту відбулась читацька конференція, присвячена Павлу Ярковському – педагогу і бібліотекарю колишнього Волинського ліцею, а згодом – Імператорського Університету святого Володимира в Києві. Захід організували і провели працівники бібліотеки спільно з кафедрою педагогіки (завідувач Любов Кравець).

Завідувач бібліотеки Юлія Стрельчук і бібліотекар Раїса Пасіюла підготували презентації про книгозбірні Давнього Єгипту, Риму, Франції, Італії, про зародження та розвиток бібліотек Київської Русі, про появу перших книг, їхній вигляд і процес виготовлення у давнину, про нелегку і відповідальну професію бібліотекаря, про історію розвитку та колектив бібліотеки нашої альма-матер і найголовніше – про П.Й.Ярковського, котрий стояв біля витоків бібліотечної справи попередників нашого навчального закладу зокрема й України в цілому, хто навіки прикипів серцем і душею до Храму Книги.

Історичні довідки переплітались із поетичними виступами другокурсників факультету іноземних мов Юлії Дацун, Надії Данік, Івана Прокіпчука, Ірини Гончарової, Наталії Бартух, Марії Беднарчук у супроводі струнного квартету викладачів під керівництвом Тетяни Дубової.

 
Анонси
Галерея
5
55
На даний момент 396 гостей на сайті