Пошук
Головне меню

ЩЕ ОДНА ПЕРЛИНА ОЛЬГИ ЯЛОВСЬКОЇ

Насамперед зауважимо, що перлина особлива, найвищого ґатунку, бо є першою у започаткованому МОНМС України намисті – серії видань ”Бібліотечка дошкільника“. Лише 20 листопада 2012 року згадане Міністерство видало відповідний наказ , а вже 25 січня 2013 року в тернопільському видавництві ”Мандрівець“ було підписано до друку навчально-методичний посібник Ольги Яловської ”Народні перлини для маленької дитини“. Видання має солідний обсяг – понад 400 сторінок тексту та поважний наклад – 5000 примірників. Зрозуміло, найвагомішим позитивом книги є її багатий зміст і досконала форма, а все це додатково підсилюється присвоєним посібнику Грифом МОНМС України ”Схвалено для використання у дошкільних навчальних закладах“.

У посібнику зібрано й упорядковано малі фольклорні твори, що сприяють збагаченню духовного світу дошкільників, формуванню у них уявлень та знань про навколишній світ. Автор дає методичні поради щодо використання різних жанрів фольклору у педагогічному процесі ДНЗ, лаконічні історичні довідки для вихователів, ігровий дидактичний матеріал, орієнтовні конспекти занять. Посібник містить тематичні розділи: ”Уроки народної культури пестування“, ”Математика в забавлянках для наймолодших“, ”У світі лічилок“, ”Загадки“, ”Народна мудрість про час“, ”Співанки про місяці“, ”Орієнтовні конспекти занять“, ”Розваги“.

У скарбничці авторських перлин Ольги Яловської – відомі та широко використовувані педагогами ДНЗ ”Веселі задачі для логіко-математичного розвитку дитини“, ”Народна мудрість про час. Прислів’я та приказки у педагогічному процесі ДНЗ“, ”Пальчики дошкільнят: розвиваємо руку – розвиваємо мозок“, ”Раз – лічилка, два – лічилка“, ”Співанки про місяці“, ”Цікаві цифри. Використання прийомів ейдетики при ознайомленні з цифрами“.

 
Анонси
Галерея
25
2525
На даний момент 477 гостей на сайті