Пошук

НА ВШАНУВАННЯ КОБЗАРЯ

До його 200-ліття залишився всього один рік. Цьогорічні Шевченківські дні в інституті стали своєрідною пробою творчих сил і можливостей студентського та викладацького колективів у підготовці до ювілею Кобзаря. Наші аматори виходили на районну й обласну концертні сцени під час святкових дійств з нагоди Дня народження Тараса Шевченка. Студенти і викладачі інституту та коледжу провели у межах навчального закладу урочисті заходи під загальним творчим девізом ”Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття“.

Студенти педагогічного коледжу, організовані членами циклової комісії гуманітарних дисциплін О.А.Бончик, Л.В.Рац, Р.О.Дубровським, підготували однойменний літературно-музичний вечір з різноманітною та змістовною програмою. Ведучі урочистого дійства, першокурсники Іванна Ковальчук і Назар Петруля уміло поєднали літературну та музичну складові святкового сценарію. Перлини ”Кобзаря“ (”Думи мої…“, ”Доля“, ”Така її доля…“, ”Мені однаково…“, ”Гайдамаки“, ”Катерина“) у виконанні Андрія Дубаса, Наталі Кравчук, Галини Романчук, Павла Левицького, Світлани Горобець, Софії Шандрук прозвучали під музичний супровід юних музикантів Анни Горіної, Ілони Бендасюк, Анни Бодяк, Людмили Яремчук, Катерини Буковської, Іванни Ляшук, Лілії Семак, Тараса Головатюка та Павла Яловського. Вони запропонували гостям вечора пісні на слова Т.Г.Шевченка ”Думи мої…“, ”Садок вишневий коло хати“, ”По діброві вітер віє“ і ”Бандуристе, орле сизий“. В театралізованій частині вечора успішно виконали свої драматичні ролі Дмитро Шемчук, Марта Хома та Дмитро Фіяло.

До програми урочистостей увійшло відзначення переможців конкурсу читців віршів Тараса Шевченка та поезій про нього. Нагороди з рук директора педагогічного коледжу Н.В.Бабій отримали Галина Бондарчук і Назарій Домбровський (І місце), Наталя Кравчук і Софія Шандрук (ІІ місце), Соломія Презлята і Андрій Дубас (ІІІ місце).

Урочини завершилися спільним виконанням Шевченкового ”Заповіту“ всіма учасниками літературно-музичного вечора.


Оригінально вшанували Кобзаря студенти 31-Н групи факультету іноземної філології (куратор – кандидат філологічних наук І.М.Комінярська). Вони підготували літературно-музичну композицію ”Краса – це молитва“, в основу якої лягли уривки з однойменного монологу Ніни Матвієнко. У супроводі пісні ”Квітка-душа“ уривки прочитали Катерина Боришкевич, Марія Копець, Ольга Лежавська, Оксана Наумич, Вікторія Миглич, Оксана Яцута, Тетяна Шмир. У виконанні Івана Мартофляка та Надії Данік прозвучали поеми ”Сон“ і ”Катерина“. До композиції увійшов також вірш Тараса Шевченка ”Минають дні, минають ночі“, який прочитала Юлія Малищик, та ”Заповіт“ польською мовою, емоційно продекламований Ольгою Макаренко. Роль ведучих виконали Юлія Кузьмич і Леся Райца.

З інформацією про видавничу Шевченкіану виступив кандидат філологічних наук, доцент О.В.Василишин, а проректор з виховної роботи, кандидат педагогічних наук М.В.Сиротюк у заключному слові наголосив на непере хідній цінності Шевченкових заповітів для сьогодення.

 
Анонси
Галерея
49
4949
На даний момент 753 гостей на сайті